Spiritualitatea nu vine datorită favoritismului

Întrebare: Care este utilitatea de a face un efort încercând să-și grăbească corectarea, dacă calea cuiva este predeterminată: toate corecțiile prin care trebuie să treacă și toate greșelile și și fărădelegile sale?

Răspuns: Daca nu faci un efort, atunci niciodată nu vei trece prin aceste greșeli și corecții. Să presupunem că te afli în clasa a treia și trebuie să treci într-a patra, dar nu vrei să studiezi și, astfel, nu-ți este permis să treci în clasa a 4-a! Ce se întâmplă atunci? Vei fi pedepsit și toată lumea te va trata rău: părinții tăi, profesorii și administrația școlii. Vei rămâne în clasa a treia pentru încă un an până când îți termini toate sarcinile și ești gata să mergi la gradul următor

Ai câștigat ceva prin lenea ta? Deci, de ce ceri beneficiul pentru efortul tău? Nu poți merge la faza următoare dacă nu completezi faza precedentă, deoarece vasul nu este pregătit pentru aceasta. Cum poți să-l simți, cum poate următorul nivel să fie împlinit în tine?

Este imposibil să mergi la nivelul spiritual următor datorită „favoritismului”. E posibil în lumea noastră, dar nu și în spiritualitate . Este așa pentru că nu ai vasele pentru a simți și trebuie să le dezvolți de unul singur, prin urcări și coborâri, fiind confuz și confruntându-te cu probleme, prin luarea unor decizii greșite, prin încercarea te a te elibera prin diferite prostii, ca  un copil care învață ceva.

În caz contrar, nu vei avansa. Acestea sunt legile naturii, deci nu va fi nici o toleranță aici și nici o iertare. Toleranța este pentru cineva care face o greșeală pentru că nu știe. Acest lucru este acceptabil numai printre oameni, dar noi suntem într-un proces determinist clar în care fiecare pas este predeterminat.

Este imposibil să mergi la etapa următoare fără completarea celei anterioare mai întâi, până când ești impresionat de ea și dobândești cunoștințe și simțire; până când este gravată în memoria ta și ești gata să avansezi cu această experiență, până când ai adăugat un vas în care simțiți acum toate fenomenele. Numai atunci vei putea merge mai departe.

În lumea noastră lucrurile nu se întâmplă în acest mod; aici oamenii găsesc diferite rute ocolitoare, deoarece nu înțeleg stările lor deloc. Când Lumina vine și iluminează starea noastră, vom înțelege motivele pentru care se întâmplă în acest mod și de ce, beneficiul din acest lucru, și cum să ne raportăm la asta în mod corect. Până atunci vom acționa orbește, conform instinctelor noastre animale.

Din partea 1 a Lecției zilnice de Cabala 30/12/12, „Introducere la Studiul celor Zece Sefirot”

 

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: