Statul este neputincios în fața legii naturii

961.1Întrebare: Din cauza răspândirii virusului, oamenii au fost închiși acasă, nu pot participa la societate. Au fost multe divorțuri și violență domestică. Copiii nu vor să învețe și să se întoarcă la școală. Oamenii nu vor să se întoarcă la muncă.

În America, guvernul a decis să ajute oamenii din punct de vedere social prin tipărirea banilor și distribuirea acestora către oameni. Acum este mult șomaj și nimeni nu vrea să muncească, toată lumea sta și așteaptă banii guvernului. Se pare că aici, în America, ei vor să construiască un anumit socialism. Sau capitalismul se apropie încet de sfârșit?

Răspuns: Într-adevăr, capitalismul se apropie de sfârșit, deoarece aceasta nu este faza finală a dezvoltării umane și nu se va termina aici. Dar întrebarea este: ce poate face statul cu oportunitățile limitate pe care le are?

Comentariu: Nu pentru a încuraja oamenii să stea acasă și să trăiască gratis. Ei imprimă bani, dar nu există nicio rezervă de aur, iar banii sunt doar o bucată de hârtie. Începe cumva să semene cu Uniunea Sovietică.

Răspunsul meu: Ce poti face? Nu contează dacă este America sau Uniunea Sovietică. Legile economiei, legile trecerii între clase, între societate și oameni sunt aceleași peste tot — umane! Nu socialiste, nu comuniste, nu capitaliste, acestea sunt legi generale ale naturii. Dar nimeni nu vrea să le cunoască și să le observe. Asta se întâmplă.

Din emisiunea KabTV „Întâlniri cu Cabala” 1/5/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: