Străduindu-te să dezvălui sensul vieții

79.01Întrebare: O persoană nu este capabilă să se privească pe sine, este împotriva naturii sale, nu-și vede defectele.

Cunoașterea de sine nu este întotdeauna plăcută. Să presupunem că m-am considerat întotdeauna o persoană bună, manierată, inteligentă, bine crescută și educată față de ceilalți. Dintr-o dată, când încep să studiez Cabala, mi se dezvăluie exact opusul.

Ce este această forță care îi permite unei persoane să avanseze chiar dacă vede tot mai multe defecte în sine?

Răspuns: Este o presiune din interior, care în Cabala se numește un punct în inimă.

O persoană primește o dorință de a dezvălui sensul vieții pe care nu o poate opri; dacă nu dezvălui esența existenței, atunci viața nu are nicio valoare pentru mine, nu are niciun sens. Nu pot exista fără rost.

Adică, reușesc să mă dezvolt atunci când trebuie să rezolv singur această problemă. Nu pot să las totul deoparte și să continui să trăiesc. Nu am alte umpleri, plăceri sau nevoi. Sunt de acord să exist, dar numai împotriva voinței mele. Este mai bine să adorm de tot și să nu mă trezesc.

Atât de mare este dorința mea de a atinge sensul vieții. Tocmai această dorință este una umană, este omul din mine.

Toate celelalte—să urmezi moda, să te iei după vecin ca să nu fii mai rău decât el, să dobândești o profesie, să faci copii—este necesar, dar nu mă umple.

Nu-i judec pe ceilalți pentru nevoia lor de a se bucura, de a se umple cu altceva, dar eu nu pot face asta. Dacă am o cerere atât de urgentă, tocmai această cerere se numește umană. Nu este nimic de făcut în privința asta. Îmi dă o putere extraordinară.

Din „Close-Up—Centaurs” de la KabTV 1/15/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: