Studiind actiunile Creatorului

Intrebare: Daca este un suflet unic, atunci de ce sunt necesare 600.000 de suflete pentru a ajunge intre ei la garantia mutuala?

Raspuns: Vom ajunge precis la un singur suflet din aceasta diviziune in parti. Este imposibil sa obtii cea ce este sufletul comun fara sa treci prin rupere.

Pentru a intelege aceasta imagine trebuie intai sa aflam ca este rupta si sa incercam sa o adunam impreuna la loc. Cand muncesti din greu si ajungi sa intelegi ca nu poti sa faci asta singur, fara Cel de Sus, atunci ti se dezvaluie El, Cel care te poate ajuta. Apoi, impreuna cu El, vei face acest „puzzle” la loc.

Apoi ve descoperi ce a facut El si de ce a rupt sufletul comun. El a facut asta de dragul tau, ca tu sa poti pune bucatile rupte impreuna si, in acest proces sa intelegi cum trebuie aranjate si ce conexiuni trebuie sa aiba. Este ca si cum tu ai reasambla o masina din mii de bucati si trebuie sa intelegi de ce este necesara fiecare parte si cum trebuie conectata cu celelalte si in ce ordine.

Cand le pui impreuna, intelegi ca pentru a functiona, motorul are nevoie de forta vietii! Aceasta forta a vietii se numeste Creator. In acest fel, incepem sa-L cunoastem din actiunile Lui. Altfel, nu vom fi niciodata capabili sa-L intelegem.

Din partea apatra a Lectiei zilnice de Cabala 10/25/10. „600.000 de Suflete”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed