Sufletul în timpul somnului

Intrebare de pe Facebook: Ce este visul si ce se intampla cu sufletul in timpul somnului?

Raspuns: Visul este doar o stare psihologica a unui corp animalic care nu are nicio relatie cu spiritualitatea.

Odihna nu este tipica doar oamenilor, ci de asemenea si pentru animale si plante. Asta sugereaza nevoia de a alterna intre doua stari, pornit si oprit, precum alternatia dintre zi si noapte.

Intrebare: Ce se intampla cu sufletul in timpul somnului?

Raspuns: O persoana nu are un suflet! Ea este pur si simplu un animal care are doar un mugure (punct) care poate fi dezvoltat cu ajutorul studiului intelepciunii Cabala si apoi in el va incepe sa “cultive”,  “sa creasca” un organ spiritual, numit un suflet. Insa asta este doar la nivelul la care o persoana duce o munca serioasa cu ea insasi.

Mai mult, nu poate duce aceasta singura, ci doar intr-o societate in care toate punctele sunt conectate impreuna si in modul acesta ei creaza un singur punct care este compus din zece, ceea ce este numit un Minyan spiritual (grupul de zece).

Deci, in grupul de zece, prin anularea lor si prin conectarea impreuna, ei vor incepe sa simta o forta spirituala, o stare spirituala. O conexiune precum aceasta este numita “suflet”, in care starea nivelului urmator este deja simtita, numita lumea superioara.

Dar atunci cand o persoana pur si simplu merge la somn, asta este natural, o stare animalica ce apare ca rezultat al supraincarcarii interne cu toate gandurile, emotiile, memoriile si asa mai departe.

Deci in timpul somnului, ca regula, ne conectam cu ceea ce s-a intamplat pe timpul zilei, deoarece gandurile noastre sunt reincarcate si se scufunda interior la un nivel mai adanc al memoriei si simtim asta ca un vis, care poate lua diferite forme, deoarece acestea sunt separate din dorintele egoiste. Nu se mai gasesc in dorinte, ci in ganduri deasupra dorintelor.

Sunt anumite stari atunci cand visam, in care putem simti viitorul, insa asta nu are nicio legatura cu intelepciunea Cabala. Sunt anumite persoane care simt asta mai mult, altii mai putin si sunt persoane precum Wolf Messing care simt viitorul in general, nu neaparat in timpul somnului. Insa asta este absolut irelevant fata de lumea spirituala, fata de suflet. Toata lumea are un mugure pentru inceputul sufletului, insa trebuie dezvoltat. Intelepciunea Cabala te asteapta.

Din emisiuea de pe KabTV “Stiri cu Michael Laitman” 11/21/16

 

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: