Sufletul – unul pentru toţi şi fiecare îl are pe al lui

Întrebare: Din ce părţi este cuprins un obiect spiritual numit “suflet”? este permanent ori este un subiect al schimbării?

Răspuns: Sufletul este cuprins din zece Sefirot. Se schimbă constant în funcţie de munca unei persoane asupra ei însăşi. Însă există tot timpul zece părţi conectate într-un singur sistem integral şi acesta este totul.

Sufletul este unul pentru toţi sau fiecare îl are pe al lui însuşi, la fel cum lumea noastră este una pentru toţi şi fiecare o are pe a lui. Dar ceea ce percepem în egoismul nostru se numeşte “lumea noastră”, “această lume” şi ceea ce percepem în proprietatea dăruirii şi poate chiar a iubirii, care iese din egoismul nostru, se numeşte “lumea spirituală” sau “sufletul”.

Întrebare: Sufletul şi lumea superioară sunt la fel?

Răspuns: Sentimentul lumii superioare este numit “suflet” sau cele “zece Sefirot”. Cele zece sefirot reprezintă scheletul sufletului.

Cuvântul “Sefira” vine de la cuvântul “luminos” (Sapir). Este un punct care a fost egoist şi care a devenit dăruitor, altruist. Prin urmare acesta străluceşte.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 6/10/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: