Suntem folosiţi de egoism

260.01Întrebare: Poate egoismul să preia temporar pe cineva care nu este în realizare spirituală?

Răspuns: Da, îl poate prelua  în mod special pentru a-l coborî. Munca omului constă în a transforma acel egoism înapoi într-o ascensiune. Unui individ i-au fost adăugate douăzeci de kilograme de egoism, iar acum trebuie să-l corecteze cu douăzeci de kilograme de dăruire și iubire.

Altfel, de ce ar primi o asemenea adăugare?

Întrebare: Ce se întâmplă dacă s-ar cufunda foarte adânc în ego?

Răspuns: Nu vă faceți griji. Gradul superior funcționează în același mod în care învățăm un copil să meargă: ne retragem puţin faţă de el și așteptăm csă facă un pas spre noi. Acesta este modul în care funcționează sistemul superior. Nu mergem departe de copil și asta ni se face și nouă, deși omului i se pare că a fost complet abandonat.

Întrebare: Când cineva se simte superior tuturor celorlalți și îi neglijează, se poate uni cu cineva?

Răspuns: Dacă cineva se simte superior altora, nu poate fi într-o stare spirituală. Acest lucru contrazice calitățile lumii superioare.

Dacă lumina superioară influențează pe cineva, acesta se simte inferior celorlalți, îndatorat față de ei și îi tratează așa cum un tată ar trata pe fiul său pentru că fiul este figura centrală și tatăl are grijă de el, iar toată atenția tatălui este îndreptată către acesta.

KabTV „Am primit un apel. Egoismul mă folosește” 28.01.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed