Suntem un singur suflet, partea a treia

Întrebare: Dacă natura este un singur corp, care este participarea optimă a omului la aceasta?
Răspuns: Cel mai interesant este că omul are o misiune unică în natură. Oamenilor le este foarte dificil să se conecteze împreună, pentru că este împotriva naturii lor, înclinaţia noastră rea, egoistă. Dar dacă încercăm să ne conectăm, în ciuda a tot, prin asta influenţăm întreaga natură.

De fapt, omul este deasupra restului naturii şi astfel, gândurile noastre acţionează ca nişte arme ultramoderne, cele mai puternice şi revoluţionare dintre toate armele din lume. A fost ţinut secret până acum, dar există deja foarte multe organizaţii în fiecare ţară care dezvoltă metode pentru influenţarea gândurilor omului. Dacă am ştii cum să facem asta, atunci prin dorinţa din inimile noastre şi gândurile din creierul nostru, am putea să influenţăm lumea mai puternic decât orice alt mijloc disponibil în lumea noastră.

Întrebare: Ce pot face cu gândurile mele?

Răspuns: Până în acest moment nu eşti în starea în care gândurile tale pot lucra în lume, pentru că nu eşti inclus în sistemul creaţiei; nu ai descoperit sistemul conexiunii dintre toate gândurile. Dar mai târziu, vei descoperi că eşti într-o plasă care conectează toate gândurile cu gândurile altor oameni, iar dorinţele tale cu inimile tuturor oamenilor din lume. Când vei învăţa să faci asta, vei vedea ce revoluţie se poate face în lume.

Întrebare: Nu pare asta o armă foarte puternică, care mi dă pentru a controla întreaga lume?
Răspuns: Este un mijloc extraordinar de puternic, dar îl putem folosi şi putem vedea sistemul numai dacă avem o influenţă bună, în beneficiul altora. Există o barieră de securitate, în care trebuie să facem o restricţie (Ţimţum) asupra egoismului nostru.

Mai întâi, trebuie să obţinem puterea bună cu care îi putem influenţa în mod pozitiv pe ceilalţi. Iar apoi, ni se acordă dreptul de a influenţa lumea. Fie că vrem sau nu, noi avansăm spre această stare. Toate problemele lumii moderne, îndurate de umanitate astăzi, sunt trimise pentru a înţelege că nu există alegere: trebuie să descoperim sistemul şi să intrăm în el.

Trebuie să dăruim bine în lume, şi apoi vom descoperi întregul sistem, sistemul dăruirii reciproce, gândurile bune şi dorinţele numite suflet. Aceste sistem este unul pentru toţii, un suflet general.

Înţelepciunea Cabala este cea care face acest lucru posibil, îi pregăteşte pe oameni pentru relaţii reciproce bune, pentru o influenţă pozitivă asupra tuturor. Iar apoi omul este inclus în acest sistem, îl descoperă şi conform cu asta începe să se facă folositor, să facă acţiuni corecte, să lucreze la corectarea lumii, făcând ca lumea să avanseze spre o stare bună.

În viitor, toţi locuitorii lumii vor avea această abilitate şi toată umanitatea va deveni o uniune, influenţând în bine toate gândurile şi inimile, menţinând relaţiile noastre bune. Şi vom deveni cu toţi un singur sistem, un singur om; de fapt, avem un singur suflet.

Din programul de radio israelian 103 FM din 18.11.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: