Țara munților și văilor

Tora, Deutoronomul, 11:11 Ci pământul în care treceţi ca să-l stăpâniţi este o ţară cu munţi şi cu văi şi se adapă cu apă din ploaia cerului.

Tara Israel este descrisa foarte poetic, dar Tora nu se refera la imagini fizice.

Apa simbolizeaza forta care da viata, este Lumina Hasadim. Asta este exact ceea ce lipseste pentru a insufleti totul, deoarece Lumina Hochma – Lumina cunoasterii si puterii – este foarte puternica și grea. Dar, dacă este îmbracata in Lumina Hasadim – lumina milei si a conexiunii reciproce – se conecteaza linia stanga cu linia dreapta.

Se complemeteaza una cu alta usor si simplu si interactioneaza una cu alta intr-un asemenea mod, incat incepem sa ne simtit ca si cum am exista intr-o alta dimensiune, in care aproape toate senzatiile noastre fizice din lumea noastrea – distanta, greutate, inaltime, etc. – dispar.

Apar masuratori cu totul diferite, masuratori ale interactiunii corecte, fiind atunci cand ne dizolvam in doua forte opuse, cand ne miscam pe linia de mijloc si cand totul din tine este revelat in fata ta.

Intrebare: De ce este scris ca este o tara a muntilor si a vailor?

Raspuns: Muntii simbolizeaza inaltimea Luminii Hochma, iar vaile expansiunea Luminii Hasadim. Acesti doi parametri trebuie echilibrati unul cu altul.

Din emisiunea Secretele Cartii Eterne din 15.06.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: