Teama că nu simțim

Întrebare: Este conexiunea dintre teamă și iubire una de teamă (venerație) pentru Creator? Sau este un sentiment nou care, pentru moment, nu este revelat în lumea noastră?

Răspuns: Nu vorbim aici despre ceea ce se dezvăluie în lumea noastră, ceea ce înseamnă în dorințele egoiste. Din moment ce nu există nimic în ele, doar teama animală pentru existența lor corporală și iubirea pentru plăceri care umplu existența lor animală.

Nu vorbim deloc despre ceea ce simțim în corpul animal, dar încercăm să ne imaginăm existând în dăruire unde două atribute domnesc: iubirea și venerația. Ne gândim doar la ceea ce se petrece în afara noastră, adică referitor la ceea ce ne conduce spre exterior la ceilalți și prin ei, spre Creator, spre atributul general de iubire și dăruire.

Întrebare: De ce nu simțim această teamă plină de respect despre care vorbiți?

Răspuns: Este un semn că nu ați trecut încă prin discernămintele necesare progresului vostru.

Atunci când o persoană este preocupată de ceva, este agitată și îngrijorată, apare în ea sentimentul că investește forțe și nu primește ce ar trebui. Și apoi, ea începe să gândească: ”Ce se întâmplă? Ar trebui să se întâmple, dar nu funcționează”.

Am studiat atât de mulți ani, ani de muncă asupra mea, făcând multă diseminare. Am făcut atât de mult. Ce nu am terminat încă? Unde am făcut erori? De ce nu văd progres? Și ar putea fi faptul că progresul, asta este ceea ce nu văd !? Dar, am nevoie să știu asta. Înseamnă că există o cerere care apare la o persoană dar asta apare conform eforturilor.

Din congresul de la Sankt Petersburg, ”prima zi”, Lecția 2, 19.09.2014

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: