Telecomanda pentru toate sufletele

Intrebare: Inca de cand am inceput sa studiem articolul „Nu exista nimeni in afara de El”, sunt total confuz in ceea ce priveste intentia. Daca Lumina superioara lucreaza tot timpul, facand 100%, atunci ce este Lumina care Reformeaza? Si cui trebuie sa i-o cer pentru ceilalti? Ce actioneaza aici daca totul este in interiorul meu?

Raspuns: Sa presupunem ca am o telecomanda. Apas un buton si activez un soi de mecanism. In zilele noastre multe lucruri functioneaza in acest fel. Totusi, daca ai fi aratat telecomanda cuiva care ar fi trait acum 100 de ani, ar fi crezut ca esti un inger care face miracole: apesi un buton si dintr-o data o sticla se transforma intr-o imagine….

Astfel, folosind telecomanda pot actiona diverse sisteme. De exemplu, apas un buton si tu, cel care te uiti la bucata asta de sticla (ecran) incepi sa primesti tot felul de impresii. Plangi, razi, experimentezi grija sau bucuria. Reiese ca prin simpla actionare a unui buton am un impact atat de mare asupra ta. Am influentat un prieten.

Cabalistii spun ca atunci cand citesc Cartea Zohar, este ca atunci cand tii o telecomanda a tuturor sufletelor si ei depind de tine. Gandeste-te la cum ii trezesti! Asta inseamna sa „apesi un buton!” Daca te gandesti la asta, atunci „apesi butonul” si activezi influenta care incepe sa ii trezeasca.

Totul depinde de cat de mult iti doresti ca asta sa se intample si cat de multi oameni doresc sa ii trezeasca pe ceilalti. Toate eforturile trebuie sa fie si calitative si cantitative.

In acest fel ne trezim unii pe ceilalti. Nimeni nu se trezeste singur. Fiecare persoana poate obtine aceasta comunitate spirituala numita „grup” doar pentru a-i trezi pe ceilalti. Altfel nici macar nu ar veni in contact cu grupul. Asta pentru ca grupul este asemenea lui Malchut al lumii  Atzilut.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala 4/28/11, The Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: