Tendinţa epocii noastre

Întrebare: Dacă oamenii sunt forţaţi să se aşeze în bănci, ca o necesitate de a se întâlni, atunci cum vor avea puterea să vină la Creator? Sub presiune?

Răspuns: Desigur, nu venim la El sub presiune? Priviţi la cei care sunt aşezaţi alături de voi. Vedeţi bucurie, feţe fericite? Priviţi aceste chipuri acre. Ce îi ţine aici şi îi obligă să vină în sală, în timpul nopţii? Doar ceea ce creează o dorinţă în ei, o nevoie, o lipsă, indiferent ce.

Oamenii fie se vor intoxica cu medicamente, fie se vor angaja în unitate.

Trebuie să înţelegem că tendinţa va rămâne. Oamenii vor suferi lovituri care nu pot fi vindecate decât prin unitate. Egoismul în creştere se manifestă în noi din ce în ce mai clar, ca o forţă motrice împotriva lui însuşi. Simţim din ce în ce mai mult “sinuciderea” lui, prin care ego-ul ne arată că nu poate fi folosit.

În cele din urmă, ne dăm seama că, lucrul cel mai important este să ne debarasăm de egoism şi el ne ajută în acest proces. Puţin câte puţin, el devine din ce în ce mai opus Luminii, se dovedeşte că, pe de o parte, noi ne dezvoltăm şi, pe de altă parte, simţim constant negativitatea dezvoltării noastre.

În plus, negativitatea dezvoltării noastre nu rămâne la acelaşi nivel, ci creşte calitativ tot timpul, devenind mai inteligenţi, mai înţelepţi, mai experimentaţi şi, de aceea, începem să percepem şi să analizăm dezvoltarea noastră de la un punct de vedere complet diferit.

Atunci când primeaţi lovituri acum douăzeci de ani, nu înţelegeaţi de unde veneau. Credeam că lucrul cel mai important era dezvoltarea economiei, cât interes era in asta sau în cealaltă şi, în conformitate cu aceasta, consideram vieţile noastre mai mult sau mai puţin reuşite, şi astăzi, ne-am oprit să mai facem calcule. Astăzi, mulţi ştiu deja, că egoismul ne obligă “să ne mâncăm” între noi, am ajuns la cunoaşterea răului.

Din discuţie privind diseminarea, 17.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: