Terminăm cu vechile mituri despre Cabala

Întrebare: Cunoștințele mele îmi spun că e periculos să studiezi Înțelepciunea Cabala fiindcă poți să înebunești. Este adevărat că este atât de periculos și, ce ar trebui să se teamă cineva când studiază?

 

Răspuns: În „Introducere în studiul celor zece Sfirot”, manualul principal pentru studiul Cabalei este scris că tocmai cabaliștii au fost cei care au împrăștiat aceste zvonuri, că este periculos să studiezi Înțelepciunea Cabala, fiindcă nu au vrut ca oamenii să vină să studieze. Astfel, Înțelepciunea Cabala a fost ascunsă din timpul distrugerii Beit HaMikdaș (Templului) până aproape în zilele noastre.

Asta a trebuit să se întâmple fiindcă omenirea trebuia să se dezvolte și poporul lui Israel trebuia să treacă prin exil. Exilul este de asemenea o îndepărtare de la Înțelepciunea Cabala, de la cunoașterea sistemului, precum și o scufundare în întuneric. Așa că, am fost în întuneric pentru 2000 de ani și, acest mit despre Înțelepciunea Cabala a existat până azi. Dar a fost răspândit chiar de cabaliști, pentru a ține oamenii departe de Înțelepciunea Cabala până când va veni vremea.

Astăzi, totul este exact opus. Așa cum toată lumea nostră s-a transformat, la fel s-a schimbat și atitudinea față de Înțelepciunea Cabala. Cabaliștii scriu că, începând din zilele noastre, fiecare trebuie să descopere Înțelepciunea Cabala și să vadă ce dă ea poporului lui Israel. Este așa fiindcă fără ea, de acum încolo, nu ne mai putem rezolva problemele.

Deci, nu este nimic de speriat. Se poate să deschizi o carte și să studiezi și sunt o mulțime de cărți potrivite pentru începători, bărbați și femei.

Întrebare: Rezultă deci că omenirea a ajuns într-o fază în care Înțelepciunea Cabala trebuie studiată de toți? Înainte nu a fost așa și era chiar interzis să o studiezi. Astăzi însă, omenirea se află într-un așa impas, că singura ieșire din el este să înveți despre viața existentă dincolo de aceste granițe?

Răspuns: Este exact acest debușeu revelat nouă prin studiul Înțelepciunii Cabala și care ne scoate din acest impas în care ne găsim.

Întrebare: Ce înțelegi prin „dincolo de granițele vieții”?

Răspuns: Aceasta este viața de dincolo de granițele coruperii noastre, o viață într-o lume corectată. Lumea continuă să existe după legi determinate și nimic nu se schimbă, în afară de atitudinea nostră. Înțelepciunea Cabala ne explică cum să conducem aceste forțe și rețeaua de conexiuni dintre noi, astfel încât să fim conectați într-un mod corect.

Ajungem la o astfel de armonie, de unitate în relațiile dintre noi, că descoprim între noi o forță unică care ne ajută să ne ridicăm peste această viață din interiorul corpului nostru și numai de dragul lui. Începem să simțim viața la un nivel mai înalt și, în acest fel, ieșim din limitele acestei lumi, ale acestei vieți.

Întrebare: Trebuie pentru asta să fii un mare înțelept?

Răspuns: Este accesibil tuturor. În casa nostră există un frigider, un cuptor, un cuptor cu microunde, știi cum funcționează? Chiar dacă nu știi, asta nu te împiedică să le folosești.

În același fel, sunt cabaliști înțelepți care au creat metoda, precum cel care a creat cuptorul cu microunde, și sunt oameni obișnuiți pentru care este de ajuns să învețe cum să o folosească. Fiecare trebuie să învețe la un anumit grad, la fel cum învățăm să folosim aparatele amintite mai sus, pe ce butoane să apăsăm și cum să le schimbăm o anumită stare.

Din Programul de Radio 103FM Israel din 15/02/2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: