Totul este construit echilibrat

Întrebare: Dacă le spunem oamenilor că egoismul este natura noastră, ne confruntăm cu o opunere foarte puternică.

Răspuns: Este adevărat. De aceea dezvăluirea bolii trebuie să fie mereu precedată de remediul ei. Să zicem că ai de gând să lovești pe cineva; lovește, dacă e nevoie, dar mai întâi explică de ce, pentru ce și ce rezultat pozitiv poate ieși din asta.

Este la fel ca atunci când îi dai o palmă unui copil; el trebuie să știe că faci asta din dragoste, pentru binele lui, urmărind clar obiectivul de a lupta cu egoismul lui și nu pentru că ești tu supărat.

Întrebare: Deci, îi spun pacientului că va avea o operație grea dar, fără îndoială, asta îl va duce la o stare mai bună?

Răspuns: Nu, mai întâi, trebuie să descrii cea mai bună stare, să i-o arăți și să o faci simțită. Apoi, persoana respectivă va vedea starea următoare în fața lui. Diagnosticul lui i se va revela mult mai clar și mai corect. Va înțelege totul în mod corect. Altfel, nu va dori să o accepte. Va fi cu adevărat îngrozitor pentru el. Va dori să o uite, să scape de ea, să și-o șteargă din memorie cât mai repede posibil.

Întrebare: Noi am organizat un atelier cu un grup în cadrul căruia jumătate dintre participanți erau doctori interesați să facă societatea sănătoasă. Când vine vorba despre echilibru în ceea ce privește medicina, tensiunea arterială este 120/80, o anumită celulă albă contează, factorul Ph și alți 16 indicatori.

Răspuns: Acestea sunt manifestările fizice ale echilibrului. Atunci când parametrii fiziologici ai echilibrului sistemelor interne sunt deranjați, apare o boală, și orice boală reprezintă lipsa echilibrului.

Aplicând metodologia integrală, ajungem la echilibru la următorul nivel, mai înalt – la nivelel fiziologic, fizic, spiritual și emoțional – indiferent cum. De aceea, doctorii trebuie să înțeleagă că același principiu se aplică la toate nivelele.

Același lucru este valabil pentru psihologi și psihiatri. Toți ne dorim să ajungem la echilibru în viețile noastre, oriunde, în orice stare. Într-adevăr, nu există pozitiv fără negativ. Este posibil să-i dai unei persoane un asemenea stres pozitiv încât inima ei nu va suporta bucuria imensă. De aceea, totul este construit echilibrat.

De pe KabTV, De-a lungul timpului, 20.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: