Trăind În Negare

Întrebare: Când ajunge un om să realizeze că tot ce se întâmplă în viaţa sa vine de la Ceator?

Răspuns: Un om ajunge să vadă, aşa cum este scris: “Nu există nimeni în afară de El”, atunci când se va ridica la nivelul de credinţă completă şi este gata să muncească fără nevoia de a primi un răspuns sau reacţie din partea Creatorului. Va înceta în a mai aştepta un răspuns în Kli-ul său de primire pentru a fi convins că toate acestea vin de la El. Doar atunci va merita ghidul superior.

Aştepţi până când vezi cu adevărat Creatorul ca făcând totul si poţi dovedi că totul este bun şi corect şi într-un final eşti uşurat de orice dubiu. Cu toate acestea, acest câştig va fi simţită în ego, aşa că nu vei putea niciodată să îl ai. Pur şi simplu nu înţelegi ce reprezintă calea. Trebuie să descoperi din ce în ce mai mult că este imposibil să avansezi prin simţurile şi intelectul materiei ci prin forţa dăruirii şi prin anularea totală a sinelui.

Dacă vei renunţa la tot ceea ce ai în momentul acesta, atunci vei ajunge la nivelul spiritual care înseamnă anularea acestei vieţi. Pe lângă necesităţile corpului animal, tot restul vieţii merge spre anularea totală.

Descoperi că “Nu există nimeni în afară de El” după ce construieşti acest singur Creator în tine.

Anularea se realizează într-un grup. Mă arunc în mâinile prietenilor pentru a avea ei grijă de mine. În grup simt că există  un sistem şi că îi pasă de mine.

Întrebare: Dar dacă mă arunc în mâinile prietenilor şi de fapt sufăr?

Răspuns: Dacă suferi este un semn că nu te-ai aruncat în mâinile lor. Mă predau bucuros! Sunt bucuros că nu îmi folosesc sentimentele şi intelectul deoarece am prieteni, un profesor şi Creatorul! Nu exist de unul singur. Pot doar să mă lipesc de ei şi asta este totul. Ei sunt capul iar eu sunt doar operatorul, corpul lor. Orice dorinţă au, eu am grijă de ea.

Asta se numeşte adeziune. Vreau să exist aşa. Şi atâta timp cât mi se adaugă mai mult egoism, tot tipul de probleme şi o îngreunare a inimii, eu aspir să ader la ei chiar şi mai mult. Asta nu înseamnă că mă eliberez de orice responsabilitate pentru a-mi face viaţa mai uşoară. Fac asta pentru că vreau să ader la ceea ce este superior – pentru ca superiorul să îmi fie cap iar eu corpul. Voi primi de la el toate ordinele, toate instrucţiunile.

Nu întreb Creatorul când va fi revelat. Nu am nevoie să îl descopăr pe El. Vreau să mă anulez pe mine şi nu să îl descopăr pe El.

Dintr-o discuţie în timpul mesei 1/17/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: