Trebuie să fii atât șofer de taxi, cât și președinte

632.2Întrebare: Maggi scrie: „Explică-mi de ce cu cât o persoană este mai aproape de putere, cu atât este mai departe de armonie? De ce ne-a creat Dumnezeu atotputernici în așa fel încât un taximetrist să înțeleagă mai bine ce este armonia decât un președinte?”

Răspuns: Fără îndoială! Asta pentru că un președinte este corupt. Regele, președintele, proprietarul, indiferent cine și cum, în măsura în care funcția sa este coruptă, și el încetează să vadă lumea în mod direct. Este ca un copil mic pe care toată lumea îl place și îl adoră, el nu vede lumea, sau pe de altă parte, când este hărțuit tot timpul și nu știe unde să meargă și ce să facă cu el însuși. Acolo este acea stare de aur de mijloc. Aceasta este problema parentingului.

Întrebare: Ce este, această linie de mijloc? Aşa încât președintele să nu-și piardă aspirațiile…

Răspuns: O persoană trebuie educată, astfel încât să-și organizeze atât recompense, cât și pedepse pentru a se menține pe linia de mijloc. Este foarte greu!

Întrebare: Să-și organizeze atât recompense, cât și pedepse? Înseamnă asta că poate să se uite critic la propria sa lucrare?

Răspuns: Da. Această direcție ar trebui să creeze un mediu pentru el și să-l țină în această stare. Și trebuie să se supună mereu acestui mediu și să se îndrepte în mod constant către rezultat. Să fii și „șofer de taxi și președinte” în același timp.

Întrebare: Și atunci va fi un președinte bun?

Răspuns: Da, atunci o va face.

Întrebare: Dar au existat astfel de cazuri în istorie, nu-i așa?

Răspuns: Acestea sunt personalități unice. Fie sunt romantici, fie filozofi care au avut inițial un astfel de scop.

Întrebare: Vom ajunge la asta?

Răspuns: Până nu aducem o nouă generație, acest lucru nu se va întâmpla. Aceasta se întâmpla pe vremea regilor Solomon și David.

Întrebare: Puteți numi principiul cel mai important al unei astfel de educații?

Răspuns: Este atunci când o persoană se ridică deasupra egoismului său și privește lumea numai din punctul de vedere al binelui comun și atrage această linie de la Creator în jos prin el însuși.

Întrebare: El devine chiar o conductă, nu-i așa?

Răspuns: Da. El devine exact ceea ce ar trebui să fie un rege.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 3/31/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: