Trebuie să fim serioși și perseverenți

Intrebare: Nu stiu cine sau ce este Creatorul, chiar daca te-am ascultat pe tine in ultimii cinci ani. In tot acest timp, mi-am inteles felul meu de a fi si nu gasesc placut ceea ce am aflat. Nu pot sa-mi schimb natura mea independent, grupul nu va accepta ego-ul meu si ego-ul meu nu poate accepta grupul. Ce pot sa fac?

Raspuns: Exista o metoda de facut fata egoism pentru a-l corecta. Daca ai un egoism atat de teribil, trebuie sa continui studiul si sa fii prezent in grup in ciuda a tot ce se intampla.

Ai bune caracteristici si o baza buna, imediat simt o persoana cand pune o intrebare. Este doar necesar sa fii serios si perseverent. Cinci ani nu este un timp suficient, este practic o prima constiinta.

Urmatorii cinci ani vor fi insa mult mai semnificativi, cand incepem sa “stam pe valorile celorlalti.” Cinci ani mai tarziu, incepem sa avem contact, ni se dezvaluie reciproc oarecum. In alti cinci ani, incepem cu adevarat sa descoperim Creatorul prin integrarea noastra. Practic intreaga noastra viata este menita doar pentru asta.

Cand am inceput sa studiez cu Rabash, mi-a spus ca atunci cand tatal lui, Baal HaSulam, a fost un barbat tanar, s-a dus la profesorul lui, in Pursov, langa Varsovia. In timp ce il astepta pe profesorul lui, a luat o carte de pe raft si a fost uimit de ceea ce era scris acolo! Aceasta carte aparent era Etz haChaim scrisa de Ari, carte care vorbeste doar de intelepciunea Cabalei, iar el dorea sa o invete atat de mult.

Profesorul lui a venit si i-a spus: “Ce ai luat? Pune-o la loc imediat!” A pus cartea pe raft inapoi, dar deja stia despre ceea ce vorbea. Asa ca s-a dus imediat la o librarie si a cumparat-o, a simtit din start ca acum se afla deja “calare pe cal”! Dar la acea vreme nu stia ca pentru a intelege ceea ce este scris in carte ii va lua 20 de ani! Iar asta a fost pentru un suflet atat de mare ca a lui Baal HaSulam.

Inca ma intreb cum de mi-a spus Rabash asa ceva fara sa-i fie teama ca o sa ma descurajeze. Iar eu chiar am fost descurajat.

Trebuie doar sa intelegem ca viata ne este data pentru a putea atinge lumea superioara. Si dupa asta totul merge conform cu acest contact.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 08.05.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: