Trebuie să ne simţim unul pe celălalt

Întrebare: Avem un grup virtual foarte apropiat, foarte prietenos. Am vrea ca ei să fie prezenţi la congres. Care este cea mai bună metoda de a face asta virtual?

Răspuns: Din punct de vedere al înţelepciunii Cabala, în univers nu există nimic decât dorinţa de a primi şi Lumina care acţionează asupra acestei dorinţe. Lumina, acţionând asupra dorinţei, îi produce o dezvoltare în patru faze, care încep să se manifeste în patru stări ale luminlor: Aţilut, Beria, Yeţira şi Assiya.

Totuşi, pentru a fi independent de această Lumina, este necesar să ieşim de sub puterea ei. De aceea, dorinţa care a fost spartă, cade la ultimul nivel într-o stare în care nu mai simte nicio conexiune cu Lumina. Această stare se numeşte „lumea noastră”. Adică, lumea noastră este dorinţa care s-a degradat până în punctul în care se simte numai ea, fără să simtă ce o guvernează, cine acţionează asupra ei. Aceasta este starea pe care o numim lumea noastră, această lume.

De fapt, nu există nicio diferenţă între lumea noastră şi lumea spirituală. Diferenţa constă numai în locul în care eşti pe oricare din cele 125 de niveluri ale lumii spirituale, unde se manifestă mai evident conexiunea dintre două forţe în dorinţă. Dorinţa simte cine acţionează asupra ei şi de ce, cum şi pentru ce. Este în dialog cu Creatorul. În alte cuvinte, forţa primirii (forţa dorinţei) şi forţa dăruirii (forţa Creatorului/Luminii) se regăsesc în dorinţa într-o formă clară.

Totuşi, la nivelul nostru (ultimul nivel), acest lucru nu este clar pentru că a avut loc deconectarea. De aceea lumea noastră este construită pe trei tipuri de dorinţă: minerală, vegetală şi animală. Totuşi, nivelul uman nu există pentru că aparţine următoarelor niveluri spirituale, celor 125 de niveluri.

Lumea noastră este foarte importantă, deoarece pentru a obţine lumea spirituală eu trebuie să fiu absolut independent, să nu fiu sub puterea ei. „Independent” înseamnă despărţit, detaşat, ignorant. Dacă exist în acest fel, pot să îndeplinesc acţiuni complet separate, nu sub influenţa Lumina superioare, pentru că „am decis eu însumi”.

De aceea este atât de importantă lumea noastră. De fapt, orice Cabalist, pe orice nivel spiritual s-ar afla, trebuie să execute următoarea avansare în timp ce se află în corp, adică în senzaţia nivelului egoist cel mai de jos şi să urce de acolo.

Să presupunem că sunt pe nivelul spiritual 20. Pentru a urca pe 21 trebuie să pierd nivelul 20 complet şi să devin la fel ca toţi ceilalţi din această lume, să o simt numai pe ea şi să mă ridic la următorul nivel de acolo şi, în timpul tranzitării nivelului 22 trebuie să cad din nou până la capăt, în această lumea şi din nou să încep să urc de acolo.

Este imposibil să obţii un nivel spiritual şi tranziţia dintre ele dacă nu pleci şi simţi această aşa numite lume a noastră. Oamenii se gândesc: „Acum, mă deconectez de această lume şi nu îmi va mai păsa. Voi zbura acolo şi voi avansa mai departe. De ce îmi mai trebui contact fizic cu prieteni?” Ei greşesc total. Avem nevoie de această comunicare. Nu vom scăpa de ea!

Cât de multă atenţie au acordat Cabaliştii descrierii ordinii grupului: Cum ar trebui să interacţioneze, să se întâlnească şi despre ce să vorbească. Se spune că singura oportunitate de a te ridica la lumea superioară apare dacă grupul îţi transmite puterea, importanţa scopului, importanţa unităţii şi importanţa anulării în faţa grupului.

Atunci când te afli constant în grup, eşti activ şi te poţi controla, nu teoretic prin Internet, în spatele căruia te poţi întotdeauna ascunde ci practic, atunci când te poţi uita în ochii prietenilor sau când îi poţi îmbrăţişa sau respinge. Nu poţi face asta virtual. Este imposibil fără asta. Dacă spui metoda Cabala, trebuie să vă simţiţi unul pe celălalt.

Ce putem face în regiuni unde sunt oraşe la distanţe de 500 sau 1000 Km, sau oraşele mari? Trebuie să vă întâlniţi fizic măcar ocazional.

Zbor acolo pentru că este foarte important să aduci această regiune împreună, astfel încât să vă întâlniţi măcar odată sau de două ori pe an, chiar şi în grupuri mici de 30-50 oameni. De fapt, oamenii care au această oportunitate şi nu o folosesc, pierd mult.

Din prima pregătire pentru  Congresul din Krasnoysmportk 6/13/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: