Trecerea de partea dăruirii

Întrebare: Ce este disperarea spirituală?

Răspuns: Spiritualitatea este dăruire. Nu există un asemenea atribut în lumea noastră. Munca mea constă în a localiza acest atribut din starea opusă. Asta înseamnă a înţelege cât de departe sunt de el şi, în acelaşi timp, să simt cât de mult am nevoie de el. Dacă obţin o asemenea înţelegere, atunci în mine se va stabiliza o dorinţă puternică de a penetra acest atribut, iar această dorinţă se va transforma în cererea mea, rugăciunea mea.

Dacă vreau cu adevărat să obţin spiritualitatea, de Sus vine o forţă şi îmi revelează acest atribut în mine. Apoi încep să simt cealaltă parte a realităţii care mi-a fost ascunsă până atunci, iar acum este revelată. Acum trăim numai într-un singur atribut, de primire şi din această cauză vieţile noastre sunt aşa de mizerabile şi scurte, făcut numai din pierderi care nu duc la nimic bun. Dar atunci când intru în atributul dăruirii, anulându-mă şi depăşind bariera psihologică, gata să renunţ la tot (Machsom) şi intru în spaţiul spiritual care este dăruire totală.

Este la fel ca cineva care încetează să respire şi după ce face cu adevărat asta simte că poate trăi fără aer. Apoi, un spaţiu nou îi este revelat, o lumea nouă. Este doar un exemplu, deoarece nu pot să transpun mai clar, pentru că nu există un atribut similar în lumea noastră.

Simţim disperare pentru că există nicio modalitate să obţin acest atribut eu singur. Prin grup şi studiu, ajung în final la decizia că nu o pot face, dar că nu am nicio altă alegere, trebuie să îl am. Apoi, primesc această oportunitate.

Din Congresul Arava, lecţia 5

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed