Trezirea la o nouă stare

237Comentariu: În viața de zi cu zi, o persoană studiază timp de 20 de ani, în timp ce un cabalist studiază toată viața.

Răspunsul meu: Învățarea este un proces nesfârșit de absorbție, absorbirea materialului și realizarea lui. Acesta este un proces etern.

Nu există prea mare diferență între știința Cabala și toate celelalte științe; doar că știința Cabala povestește de unde vine totul, ceea ce este ceva pe care alte științe îl explică parțial, pe baza a ceea ce au acumulat.

Întrebare: Când îi înveți pe oameni Cabala, cum poate face cineva să fie benefic să se adâncească în material tot timpul, să caute tot timpul?

Răspuns: Omul trebuie să simtă că știința Cabala vorbește despre lumea ei, despre o forță care, ca printr-o coajă, o sferă guvernează întreaga umanitate, întregul univers și pe el. Îl duce de la o stare la alta, îi induce gândurile și sentimentele ca și cum ar fi într-un vis foarte interesant numit „această lume”, „această viață”.

Este necesar doar să-i prezinți materialul într-un mod interesant, să-l intrigi și să-i arăți că se poate trezi. Se poate vedea din exterior pe sine și pe toți ceilalți dormind, pentru că doar li se pare că s-au născut, trăiesc și mor. Este nevoie să arătăm că acest lucru se întâmplă în interiorul unei persoane, în acest vis al său, dar de fapt ar trebui să se trezească la o stare complet diferită.

Asta se va intampla. Sunt sigur, sunt un optimist.

KabTV “Am primit un apel. Atât cât este necesar” 6/13/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: