Un argument între două dorinţe

Întrebare: Punctul din inimă este conectat cu corpul uman?

Răspuns: Corpul este controlat de dorinţe. Câteodată zac fără putere, somnoros, incapabil să mă forţez să mă mişc. În acelaşi timp, sunt fizic sănătos, tensiunea, nivelul glicemiei, inima, plămânii, totul este foarte bine, deci de ce nu mă pot mişca? Pentru că nu am nicio dorinţă. Nu vreau nimic şi este un fel de senzaţie de melancolie. Câteodată, chiar dacă am temperatură ridicată şi mă simt confuz, mă învârt de nebun toată ziua pentru a rezolva o problemă certă.

Dorinţa conduce carnea în acţiune. Asta înseamnă că mă întorc la înţelepciunea kabbalah şi vin la lecţie nu cu corpul ci cu dorinţa noastră.

Corpul este doar un „animal” pe care îl purtăm cu noi. Câinele sta pe covor lângă scaun, lângă stăpânul lui şi aşa îmi aşez corpul pe scaun. Eu sunt oricum dorinţa. Modul în care lucrez cu mine, modul în care mă formatez este modul în care operez cu corpul. Este o „maşinărie biologică” şi dacă i se dă motivaţie suficientă, atunci chiar şi cu o temperatură ridicată va avansa către scop împreună cu mine.

În orice caz, dorinţa decide şi determină ce să fac, în timp ce corpul suportă ordinele. Deci prima şi cea mai importantă grijă trebuie să fie faţă de dorinţă şi nu faţă de corp.

Dincolo de asta, poţi să intri şi să munceşti mai mult în punctul din inimă deasupra dorinţei şi deasupra corpului. Dar munca „împotrivă” lor şi punctul determină toate acţiunile tale prin alegerea a ce este important.

Dorinţele şi punctul din inimă se cearcă constant înăuntrul tău. Cearta provine din faptul că punctul din inimă este o altă dorinţă, care tânjeşte după Creator. În cele din urmă, este o luptă constantă între ele, dar corpul nu „intervine”. Acţionează în concordanţă cu dorinţa care câştigă, fie cu dorinţa din inimă fie cu punctul din inimă…

Acest punct deja s-a trezit în câţiva oameni, şi în alţii este încă în adormire în strâfundurile egoului corporal. Fiind în centrul inimii el trebuie să iasă şi să se ridice deasupra inimii. Ca şi viermele, în exemplul dat de Baal Ha Sulam, trebuie să iasă afară din ridiche. Timpul de pregătire durează de mii de anila nivelul „naţiunilor lumii”, până când acest punct se ridică deasupra suferinţelor. La finalul ridicării munca reală începe în el şi în acest punct oamenii vin la noi, la Bnei Baruch (BB).

Cât despre „naţiunile lumii” sunt simple stagii de-a lungul căii. Toţi aparţin sistemului general, dar azi ni se dă şansa să avansăm conştient. Asta e ceea ce face Luminca care Reformează (Lumina Înconjurătoare). De ce? Nu ştim, dar în general, procesul are loc în concordanţă cu ordinea apariţiei Reshimoturilor (genelor spirituale).

În timpul spargerii, cel mai de sus Reshimot a căzut în cel mai de jos loc. Acum trezirea începe şi aici totul depinde de care Reshimot aparţine o persoană, la rădăcina sufletului său. Atunci va descoperi această rădăcină şi va ştii toate detaliile acestei căi. În orice caz, nu depinde de cineva personal. Toţi sunt operaţi şi trebuie să-şi îndeplinească rolul său.

Întrebare: Câteodată mă percep pe mine ca fiind superior faţă de cei care nu au fost „treziţi” încă…

Răspuns: Acest lucru este pentru că Lumina nu a operat asupra ta suficient. Tu judeci în continuare după ego. În fapt, nu vei fi cababil să te simţi superior faţă de nimeni, nici măcat faţă de o furnică. Din contră, vei simţi că Creatorul este totul. El este în spatele unei persoane specifice sau a alteia, El este în faţa ta şi nu poţi avea nicio plângere sau lipsă de respect faţă de nimeni. Chiar şi în cei mai mari duşmani care îţi cauzează cele mai mari probleme şi ameninţări şi ameninţă naţiunea sau statul, vei vedea doar pe Creator; ei te forţează să te trezeşti şi să-ţi corectezi conexiunea cu El deasupra obstacolelor. El este cel care a plasat obstacolele înaintea ta şi intensitatea interpunerilor indică cât de puternic poţi fi tu conectat cu El.

De aceea se spune: „Chiar şi dacă o sabie ascuţită este plasată pe gâtul unei persoane, nu ar trebui să dispere după mila”

Din partea a patra a Lecţiei Zilnice de Kabbalah, 8.01.2013, „600.000 de Suflete”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: