Un bilet la trezoreria întelepciunii şi realizarii

Întrebare: Există vreun truc special pe care il pot folosi, astfel încât societatea sa ma direcţioneze în mod constant, în ciuda disturbantelor ego-ului meu?

Răspuns: Este un punct foarte interesant. Vedem că pe parcursul istoriei, până în timpul nostru, omul devine mai inteligent cu fiecare generaţie. Şi această înţelepciune se acumulează în fiecare generaţie, mai degrabă decât într-o singura persoană.

De exemplu, o persoană a trăit şaptezeci de ani şi a renăscut în următoarea generaţie. Dar de ce s-a născut fără toate cunoştinţele şi experienţa pe care le-a dobândit în viaţa sa anterioară? Pe de altă parte, de ce este nevoie să moară? De ce nu poate duce toata intelepciunea acumulata din generaţie în generaţie?

Animalele actioneaza dupa instinctele care sunt programate în ele. După ce se nasc, nu au nevoie să înveţe. Ele deja au instincte naturale necesare pentru viaţă. Dar acest lucru nu există în om. Deci, cum pot eu trece toate realizările, cunoştinţele si experienta pe care le-am acumulat de la o generaţie la alta?

Creatorul a pregătit o metodă specială pentru noi. Dacă ne-am dezvoltat ca animalele, doar la nivel fizic, nu vom fi capabili sa trecem niciuna dintre cunoştinţele pe care le-am dobândit, ca oameni (ca fiinţe corporale, ceea ce înseamnă nivelurile mineral, vegetativ, şi animal ale gradului uman).

Acum, când intrăm în al patrulea nivel şi ultimul al dezvoltării noastre umane (care este motivul pentru criza sociala globala), simţim că nu suntem adaptati la această globalizare, că nu suntem conectati cu societatea la nivel global si ca n-o folosim în scopul de a ne dezvolta.

Natura ne cere să începem sa ne dezvoltam într-un mod foarte interesant: Dacă eu sunt conectat la mediul înconjurător şi ma dezvolt cu ajutorul lui, pe plan intern creez noi niveluri ale realizarii legăturii mele cu acest mediu. Astfel, devin „uman”, deoarece dobândesc dorinta de a darui. Apoi, toată munca mea, toate cunoştinţele mele şi tot ceea ce am dobândit în timpul a şaptezeci de ani din viaţa mea, rămân în mediul înconjurător.

Atunci când mor şi sunt născut din nou, începand o viaţă nouă, mă conectez la toate cunoştinţele pe care le-am lasat, ca într-o trezorerie şi continui! Acest lucru înseamnă că de acum înainte, în măsura în care ne conectăm la mediul înconjurător în mod corect, fiecare nivel va fi ca si construirea unui nivel mai ridicat.

Nu trebuie să reinventez tabla înmulţirii şi toate celelalte reguli. Dacă mă conectez la mediul inconjurator in mod natural, primesc de la el toate cunoştinţele pe care le-am dobandit anterior si pe care le-am lasat. De fapt, am rămas acolo pentru că m-am conectat cu el şi am stabilit un contact.

Deci, observam cum putem corecta toate defectele, toate spatiile goale prin care oamenii se compara cu animalele. Aceasta este o metoda minunata de a avansa pe care Creatorul a pregătit-o pentru noi. În mod similar, in mai mulţi ani şi, probabil, in mai multe reincarnari, pot urca la cel mai înalt nivel, fără a pierde nimic, nici măcar cele mai mici lucruri pe care le-am învăţat în această lume corporală.

Atunci când un copil este nascut, il învăţam cum să fie în contact cu mediul, deoarece intr-un nou-nascut există numai nivelurile mineral, vegetativ, şi animal şi trebuie să treaca repede prin toate acestea. Dar, după ce societatea se dezvoltă pana la nivelul omului în om, el se va dezvolta precum bebelusii din timpul Templului, atunci când toti oamenii din Israel au fost la nivelul realizarii spirituale, aşa cum se spune: „Nu a fost nici un copil de la Dan la Beer Şeba care sa nu cunoasca legile impurităţii şi puritatii de la vârsta de şase ani. ”

Toate realizările sunt păstrate în mediu. Mă conectez la el în timpul vieţii mele şi devin parte din el. Aici sunt toate realizările mele, toata spiritualitatea mea. Corpul fizic trăieşte şi moare din nou si din nou, pentru ca aceasta este doar forma exterioară a cine sunt eu.

Acest lucru este astăzi foarte relevant. La urma urmei, nu ştim încă înălţimea gradului la care suntem destinati să urcam.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 9/23/2011, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed