Un dialog cu Faraonul

Intrebare: De cand am ajuns la conventie dialoghez cu „Faraonul” din mine; eu ii adresez intrebari, iar el imi raspunde. El spune: te bucuri de orice faci.” Eu merg sa ajut la bucatarie, Faraonul spune: „ nu conteaza, iti face pacere.” Daca igienizez toaletele, de asemenea ma bucur si de asta. In final ii spun Faraonului ca am un scop pentru care am venit la conventie, un altfel de scop de a atinge starea in care fiecare este conectat. Faraonul din mine spune ca si aceasta conectare pe care o astept, este in cele din urma tot pentru mine. Daca este asa ce imi ramane de facut?

Raspuns: Bucura-te! Spun asta serios. Daca pot face diferite lucruri pentru societate, fizice sau mentale, gandindu-ma la ei tot timpul si fiind bucuros, asta e minunat. Cine spune ca trebuie sa suferim?

Dar dupa cateva astfel de actiuni vei vedea subit ca nu te mai bucuri de asta. Brusc vei intreba: „ Dar ce  nevoie am de toate astea? „si tot asa. Apoi Faraonul este descoperit.

La inceput sunt „ sapte ani de indestulare,” totul este placut intr-o maniera egoista. Intr-adevar, Faraonul tau are dreptate, el spune ca tot ceea ce faci, faci pentru el. Asa ca fa-o pentru el, precum in Egipt in primii sapte ani de prosperitate, unde fiecare munceste facand totul pentru Faraon, iar in cele din urma descopera ca este de fapt forta raului.

De ce in locul Faraonului bun apare brusc Faraonul rau? Din motiv ca avansam spre Creator. Pe masura ce avansam, dorinta care anterior parea buna se intrezareste ca fiind rea. Grupul este benefic, studiul este bun, prietenii sunt buni, imi doresc sa fiu cu ei si sa fiu la datorie, sa spal toaletele, sa ajut in bucatarie, totul este placut si eu savurez fiecare minut cat sunt in societate – asta e ceea ce simte fiecare incepator care vine la grup. Apoi, brusc incepe sa simta dezgust, sa fie revoltat, sa nu ii mai pese de nimic, el nu mai simte ca face ceva si nu mai vrea nimic: „ Ce sarcini? Pentru ce?”

De ce? Asta pentru ca cei „ sapte ani de seceta” incep. Ce reprezinta seceta? O persoana nu simte placere in a fi in grup, in a fi alaturi de prieteni – iar asta inseamna avansare.

Totul este revelat in raport cu ordinea gradelor. Ar trebui sa fim fericiti si seriosi si sa urmam acea linie cu grija acceptand orice ni se reveleaza de-a lungul caii. Tora ne spune despre asta; la urma urmei Tora este o instructie ( au aceeasi radacina in ebraica); ne spune unde te vei impotmoli si ce ar trebui sa faci in drumul spre revelarea  Dumnezeirii.

Asa ca nu ai de ales,  trebuie sa intri in Egipt , trebuie sa prestezi o astfel de munca si trebuie sa iesi afara. Doar atunci o sa primesti Tora, instructiunea cum sa avansezi mai clar.

Aceasta este asa deoarece Tora vorbeste doar despre corectia dorintelor. Tu corectezi cele 613 dorinte ale tale de la intentia „ in ordinea primirii” la intentia „in ordinea daruirii” si apoi il descoperi pe Creator.

Lectia a doua de la Conventia Arvut Arava din 23/02/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: