Un ghid prin deşert spre tărâmul făgăduinţei

Întrebare: De ce se spune „şi Moise i-a adus la poalele muntelui şi s-au adunat la poalele muntelui? (muntele vine din cuvântul ebraic contemplare) Acest lucru înseamnă că Moise i-a condus la un capăt de gândire, înţelegere şi spirit, care este starea ce mai joasă?

Răspuns: Rolul atributului Moise într-o persoană este de a stabili înţelegerea a ceea ce înseamnă pentru el atributul dăruirii. Moise trebuie să ajute poporul Israel să ştie cine este Creatorul. În toate Reshimot (gene spirituale) care includ întreaga Malchut de Ein Sof (Infinit), există un astfel de atribut numit „Moise”, un nivel care conectează toate părţile rupte între ele. Rolul său constă în a ajuta omul să cunoască întregul atribut de dăruire. Când omul dobândeşte un astfel de atribut, poate deja să îşi adauge vasele sale la acesta şi să lucreze în primire în scopul de a dărui.

Aceasta înseamnă că „Moise i-a condus la sfârşitul gândurilor şi înţelegerii.” El conduce omul prin toate dorinţele sale, vasele sale numite „deşert”, purificând dorrinţele, aceste vase din deşert, de la intenţia de a primi, care sunt numite „Egipt”, prin aducerea tuturor în intenţia de a dărui, în scopul de a dărui.

Apoi, ei sunt gata să muncească cu adevărat în cele trei linii, ceea ce se numeşte cucerirea Ţării lui Israel.

 

Prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 14.03.2013, Shamati no 53

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed