Un gust al dobândirii spirituale

Intrebare: Daca gustul dobandirii spirituale dispare si niciun efort nu duce catre noi dobandiri, ar putea fi asta o stare permanenta?

Raspuns: Se pare ca nu implementezi corect Intelepciunea Cabala. Ar trebui sa intelegi ca Intelepciunea Cabala invata omul cum sa dezvolte interior vasele pentru simtirea lumii superioare, in care ne aflam chiar si acum. Pentru a face asta, ar trebuie sa interactionezi practic, in studiu, impreuna cu studentii, colegii tai si sa iei parte la exercitiile speciale.

Cand omul se angajeaza cu prietenii, incepe sa dezvolte in el insusi sentimentul atributului daruirii, care exista in afara noastra. Acesta se numeste sufletul si ii permite omului sa simta Creatorul. Prin urmare, cel mai important lucru este angajarea in studiul practic si indeplinirea sfaturilor Cabalistilor.

Gustul Creatorului este gustul de umplere al Luminii, sentimentul atributului daruirii.

Daca energia in lumea corporala este transmisa prin mine catre ceilalti, o simt ca pe un sentiment negativ, iar daca energia generata de ceilalti intra in mine, o simt ca pe un sentiment pozitiv. Aceste fluxuri – pozitiv cand primesc si negativ cand daruiesc – sunt numite primirea egoista.

Mai este o alta relatie fata de aceste doua fluxuri. Ce vine de la mine catre ceilalti este pozitiv si ce vine de la ceilalti catre mine este negativ. Aceasta stare este numita atributul daruirii. Cand omul construieste acest atribut in el insusi, acesta se numeste sufletul lui.

Cand omul se conecteaza cu ceilalti prin inclinatia atributului daruirii, care inseamna, prin mine catre ceilalti, prin conexiunea cu ei, omul incepe sa simta in fluxurile care circula intre mine insumi si ceilalti, ceea ce numim Creatorul.

Aplica si vei incepe sa simti!

Din lectia de Cabala in limba rusa din 11/20/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: