Un imbold pentru a ne îndrepta către Creator

528.02Întrebare: Pentru a vedea o singură forță în spatele tuturor obiectelor și fenomenelor, trebuie să găsesc dorințe care susțin această idee în mine?

Răspuns: Nu, nu vei putea găsi în tine astfel de dorințe. Trebuie să fi în grupul corespunzător de la care le poți primi.

Cert este că nici unul dintre noi nu are vreo dorință de unificare. Nu există nicio dorință de dăruire în noi. Dar când ne adunăm într-un grup și vedem cât de egoiști suntem, cât de mult nu vrem și chiar disprețuim toată această unitate, începem să înțelegem cât de departe suntem de calitatea spirituală, de calitatea Creatorului.

Apoi, nu avem altă opțiune decât să încercăm tot felul de tehnici artificiale pentru a ne apropia unul de celălalt pentru a ajunge la starea de a cere Creatorului să ne unească.

Toată munca în grup constă în a da un exemplu de străduință pentru unitate reciprocă. Deși nu avem această aspirație naturală, atunci când facem asta în mod artificial, dăm un exemplu prietenilor noștri.

Drept urmare, ajungem într-o stare în care pare că ne străduim spre unificare, dar, de fapt, nu o atingem. Aici apare diferența dintre starea dorită și realitate. Această diferență creează un imbold pentru a ne întoarce către Creator.

Din emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” din 15.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: