Un procent care a făcut om din maimuță, partea 4

Animalele trăiesc în momentul actual și nu simt trecutul, prezentul și viitorul. Ele au o memorie foarte scurtă și nu pot să știe ce s-a întâmplat cu strămoșii lor acum o mie de ani sau ce se poate întâmpla într-o mie de ani. Lor nu le pasă de viitorul îndepărtat si nu stau prin comisii internaționale, discutând despre viitorul lumii.

Un om, cu toate astea, în mod  constant isi face griji cu privire la viitorul său sau regreta trecutul și aproape niciodată nu trăiește în momentul actual. Se pare că suntem mai rău decât animalele. Dacă am fi știut răspunsul la întrebările: De ce trăim, de unde am venit și unde ne ducem?, am fi mai mari decât animalele, pentru că am vedea întreaga perspectivă.

Dar nu știm și in fiecare moment ne punem întrebari despre scopul existenței noastre, ceea ce ne face cele mai mizerabile creaturi. Natura nu ne va permite să ne concentram pe momentul prezent, ci ne face să exploram trecutul și viitorul pentru a descoperi sursa noastră și scopul final.

Noi nu vrem să fim legati de corpul nostru și sa trăim ca niște animale. Viața umană nu este limitată la o existență fizică; o persoană vrea să vadă lumea întreagã de la inceput, la sfarsit, sa vada viitorul și să înțeleagă de ce trăiește.

Legea cauzei și efectului acționează peste tot în natură Fiecare fenomen are cauza și efectul lui. Vreau să știu care e cauza vieții mele  și care este efectul ei? De ce am fost născut? Trebuie să existe un răspuns la această problemă stabilită în natură Deoarece totul în ea este consecvent și se supune logicii superioare.

În cazul în care Natura dezvoltă o creatură atât de inteligenta și unica precum omul și ii dă astfel de întrebări, înseamnă că  este obligat să găsească soluția și sa descopere de ce trăiește și pentru ce.

Întrebare: Un cimpanzeu nu doreste să afle de ce este viu?

Răspuns: Nu, cimpanzeilor le pasa doar de cum să trăiască mai bine acest moment, cum sa-si mentina viață lor și a urmașilor lor, dar nimic mai mult. Animalele se îngrijesc chiar și de copiii lor doar pentru o perioadă scurtă de timp. Apoi tânărul creste si conexiunea dintre ei și părinții lor se termină.

Intrebare: Deci, se pare că toate abilitățile speciale ale unui om au un scop diferit, suntem în căutarea lui, dar nu a fost găsit încă?

Răspuns: Desigur! Natura a desemnat o misiune specială pentru noi, dar nu am descoperit-o încă. Probabil că nu suntem încă pregătiți să o folosim corect și, prin urmare, rămâne ascunsă de noi. Cu toate acestea, ne punem probleme acum și ne confruntăm cu dezamagiri care ne împing să ne dezvoltăm, cauzand clarificarea aceastei probleme și să răspundem la ea. Aceasta este principala sarcină a perioadei curente.

Intrebare: Asta explica haosul care guvernează peste tot acum?

Răspuns: „Criza” înseamnă nașterea unui nou grad. Aceasta este traducerea corectă a cuvântului.

Din  emisiunea de pe KabTV  „O viață nouă” 09/06/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed