Un rinichi pentru un copil

Întrebare de pe Facebook: Dacă o persoană și-a dat rinichiul copilului său, este asta egoism? Se gândește la ea însăși? Dacă este așa, aș vrea să fie mai mulți egoiști în lume care se sacrifică pe sine ca aceștia.

Răspuns: Dacă discutăm despre un tată și un fiu și dacă nu este nicio altă cale de a-și vindeca fiul, atunci tatăl, cu siguranță, va renunța la rinichiul său.

Din punctul de vedere al Cabalei, acesta nu este considerat un act altruist, deoarece toate acțiunile care sunt la nivelul lumii materiale sunt egoiste. Indiferent cât de minuntate ar părea, nu trec dincolo de lumea noastră și nu au nicio legătură față de calitatea spirituală a dăruirii.

Și în lumea noastră, desigur, că acestea pot fi împărțite în nivele diferite.

Întrebare: Dacă vorbim despre această lume, ai sentimentul că, să zicem, cutare și cutare om e bun pentru că a făcut un lucru bun și așa mai departe?

Răspuns: Nu văd asta. Una peste alta, dacă vorbim despre structura generală a universului, atunci orice acțiune este evaluată numai în funcție de cum se apropie de scopul creației. Și, prin urmare, acțiunile bune și rele din lumea noastră și din lumea superioară sunt văzute diferit.

În lumea superioară este un sistem complet diferit; toate acțiunile sunt evaluate diferit. Poate că în lumea noastră o anumită acțiune ar părea foarte crudă, însă în lumea spirituală are o continuitate foarte frumoasă. Și vice versa.

Întrebare: Ca un Cabalist, ce credeți că este o faptă bună?

Răspuns: Numai aceea care atrage umanitatea spre sfârșitul bun.

Întrebare: Chiar dacă se întâmplă prin suferințe?

Răspuns: Nu este suferință dacă ne aduce mai aproape de scop. Și dacă nu este așa, atunci suntem împinși spre suferințe.

Din emisiunea de pe KabTV “Noutati cu Michael Laitman” 3/1/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: