Un semn de durere

Întrebare: Atunci când Lumina ne iluminează, este ușor să ne decuplăm de egoul nostru și să privim dintr-o parte. Dar ce pot face dacă lucrurile merg rău pentru mine și sunt în întregime în egoul meu?

Răspuns: Dacă lucrurile merg rău pentru mine în egoul meu, de ce să nu-l folosesc pentru a scăpa de el?

Întrebare: Dar asta doare!

Răspuns: Doare pentru că ești blocat în acest sentiment. De ce nu poți să te decuplezi și să lași astfel încât să poți privi într-o parte?

Asta este întreaga diferență între drumul Torei și drumul suferinței. Dacă nu mă pregătesc, rămân cu un sentiment rău. Dar, dacă mă pregătesc, atunci sentimentul rău mă ajută să mă eliberez și să ies din acest sentiment rău și să ader mai mult la grup.

Este punctul de delimitare dintre cele două moduri. Totul depinde de pregătire. Deci accept lucrurile rele ca pe niște cadouri și le binecuvântez. Nu am nevoie să binecuvântez răul ca bine. Dimpotrivă, atât răul cât și binele mă ajută să avansez. Ca și cum aș fi bolnav și aș simți durerea; asta mă ajută să mă întorc imediat spre un medic și să-i arăt exact unde doare.

Bănuim că sunt bolnav, dar nu putem determina unde este zona dureroasă. Astfel, durerea îmi arată zona cu probleme, deci sunt fericit pentru durere. Merg spre un medic, îi arăt unde mă doare și apoi mă vindecă.

Deci, văd un semn de progres, de vindecare, în durere. Fără ea, nu aș fi în măsură să avansez. Nu simt durerea în sine, ci ca un indicator de corecție și avansare; și în asta, sunt fericit!

Această durere se face simțită diferit, deoarece ea nu este resimțită ca o durere și suferință, ci ca un semn. Este întreaga subtilitate de percepție psihologică în minte. Încearcă să o vezi în acest mod și vei vedea că nu există durere, dimpotrivă, există un semafor care devine roșu.

Totul depinde de relația mea în raport cu acesta. Uneori sunt supărat pe el și sunt gata să-l omor și uneori văd asta într-un mod relaxat, ca pe un semn. Vreau chiar ca această durere să vină, ”mă trezesc în zori”. Pentru mine, semnele de disfuncționalitate sunt de dorit deoarece avansez prin ele. Munca mea este să știu cum să ader la grup, Rav, cărți, diseminare și la tot ceea ce este relevant pentru Lumină. Nu există alte mijloace, acestea sunt suficiente.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 04.05.2014, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: