Un tsunami in cele mai adanci strafunduri ale sufletului nostru

Intrebare: Care ar trebui sa fie atitudinea noastra fata de dezastrele naturale pe care le infruntam, sau la alte probleme?

Raspuns: Traim intr-un timp special, cand dorinta noastra egoista incepe sa ne prezinte dezechilibrul nostru cu natura la toate nivele lui.

Cel mai de jos nivel al naturii este stadiul nemiscat, unde ni se reveleaza acum dezechilibrul si lipsa armoniei noastre cu intreaga natura. Si este la fel de adevarat si pentru nivelele care urmeaza: stadiul vegetativ si animal al naturii. Doar ca noi nu observam acum.

Ne aflam intr-o criza teribila “ o criza a conexiunii” cu un inger numit “ Domem” (mineral) ,  si cu ingerul numit “ Tzomeah” (vegetal= precum si cu ingerul numit “ Hai” (animal). Toate aceste forme ale naturii sunt într-0 lipsa enorma  de  corespondenta si în opozitie cu noi. Obligatia noastra e sa le corectam pentru ca doar omul poate corecta restul naturii corectandu-se pe sine insusi.

Asadar catastrofele pe care  le vedem in jurul nostru sunt propriile noastre reflectii. Intreaga responsabilitate este a noastra. Nu este nimic de pretins de la nivelele  mineral,vegetal si animal ale lumii. Ele urca si coboara impreuna cu omul.

Prin problemele in nivelul mineral,vegetal si animal al naturii care ne inconjoara, noi putem vedea cat de mult sunt necorectati.Toate aceste catastrofe sunt o reflectie sau demonstratie a propriilor noastre defecte,ca sa nu mai mentionam nivelul “ vorbitor” al naturii – societatea umana. Priviti la ce se intampla in lume.

Noi avem posibilitatea sa organizam o viata cu adevarat paradisiaca pentru noi pe acest pamant, dar priviti ce facem in schimb. Daca un musafir din spatiul exterior ar privi la ce facem noi planetei Pamant, el ar gandi ca suntem pur si simplu nebuni. Unde sunt mintea si sentimentele noastre umane? Este corect asa, cum o fiinta ganditoare,i nteligenta isi aranjeaza viata? Numai un adevarat  prost sau unul care se uraste pe sine ar face un asemenea lucru.

Asta este de spus, chiar acum noi revelam gradual adevarata noastra stare interioara. Si doar prin  corectia interioara vom atinge noi armonia cu lumea externa.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 3/13/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: