Uniti de Iubire sau Ura

Intrebare: Sint miscari in care se aduna cite doua mii de oameni si par sa iubeasca si sa se uneasca, nementionind nici un cuvint despre Cabala. Este o asemenea unificare posibila fara sa angajeze sursele?

Raspuns: Nu observati ca ei nu reusesc? Poate ca, doua-trei mii se pot aduna astfel. Un mare dezastru ar putea deasemeni sa forteze oamenii sa se uneasca. Dar adevarata unificare poate avea loc doar cu ajutorul Luminii Superioare, forta pe care noi nu o avem. Sau, putem face astfel daca sint prezente enorme beneficii egoiste, cum ar fi teama sau invazia sau imense recompense.

Totusi, o asemenea unitate este temporara. Indata ce cauza care a creat-o este dizolvata, conexiunea dispare imediat. De aceea, unitatea nu poate fi atinsa.

Intotdeauna au existat organizatii „altruiste”. Baal HaSulam scrie ca sint altruisti naturali 10% in aceasta lume, care vor sa se uneasca, dar totul este complet egoist. Daca examinam interiorul, in spatele tuturor vorbelor despre unitate, veti gasi un egoism solid. Avem multe exemple despre asta: Rusia comunista (cindva) acum se apropie de fascism si de Kibbutzurile din Israel.

Orice incercare de a crea unitatea fara implicarea Luminii care Reformeaza, va esua. Lasati fara nici o alegere, ei vor fi fortati sa implice dictatura si forta violenta, altfel, un asemenea sistem nu va fi capabil sa dureze.

Ne confruntam constant cu o dilema: fie reformam natura omului, fie il obligam sa se uneasca prin forta. Si orice acord fortat, un regim nazist, va duce inevitabil la un razboi. Baal HaSulam a scris despre asta. Si Rusia nu va avea nici o sansa decit sa continue sa se dezvolte in concordanta cu aceleasi scenarii. Corectia devine posibila doar cu o singura conditie: daca oamenii implica intelepciunea Cabalei.

Daca nu ne schimbam si nu ne unim prin calea Luminii, atunci vom fi uniti intr-o maniera diferita. Lumea va fi preluata de regimul fascist. In fond, nazismul este o alta forma a unificarii, chiar daca e vorba de unificarea unui grup impotriva altuia.

Oamenii vor simti ca trebuie sa se uneasca, aceasta unitate aduce salvarea si ascensiunea, si astfel este corect. Dar ei nu vor fi capabili sa urce si sa se salveze, fara forta externa care va fi ura fata de altul. Altfel, ei nu vor avea un motiv de a se uni! Ca sa faca astfel, ei au nevoie de un dusman vizibil,  pe care sa-l urasca si care ii va uni impotriva sa.

Acesta este modul in care functioneaza egoul, sau altfel nu simte necesitatea de a se uni. De aceea, societatea incepe sa se indrepte spre nazism si fascism. Daca conducatorii lumii nu accepta metoda corectiei Luminii si nu reveleaza sursa, punindu-i pe cetatenii lor „in banci” ca sa studieze, atunci foarte rapid o sa avem de a face cu un regim nazist care va conduce imediat spre un razboi.
Din a 4-a parte a Leciei zlnice de Cabala 12/19/10, “A Handmaid that is Heir to Her Mistress”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: