Va dispărea specia Homo Sapiens precum mamuții?

3Întrebare: Vom dispărea ca Homo Sapiens?

Răspuns: Nu, trecem de la o etapă de dezvoltare la următoarea. Și nu putem înțelege acest proces de tranziție.

Tot ce se întâmplă în lume pare irațional. Adică se întâmplă rațional, dar conform noului plan rațional și nu avem încă nimic de-a face cu el, nu îl vedem așa cum este. Participăm la el și ni se pare irațional, oarecum de neconceput și nu știm să trăim cu el.

Mintea noastră nu este potrivită pentru relații noi, pentru lucrurile care se întâmplă. Parcă ni se dă un alt grad de dezvoltare, dar încă nu ne-am maturizat pentru asta. Nu îl înțelegem.

Întrebare: Înseamnă că suntem într-un decalaj între niveluri?

Răspuns: Asta se întâmplă întotdeauna.

Comentariu: Și toată iraționalitatea, lipsa de logică a tuturor acestor războaie și evenimente…

Răspunsul meu: Ei bine, ce poți face dacă nu suntem încă adaptați la ele? Trebuie să ne ridicăm la acest nivel.

Întrebare: Unde ne împing aceste evenimente, în principiu? Dacă următorul moment este irațional, iar următorul este și el irațional, se poate ca cineva să ajungă la butonul nuclear?

Răspuns: Nu este vorba despre un buton nuclear. Aceste evenimente ne vor face să recunoaștem lumea reală în care locuim astăzi. Această lume nu este despre un buton nuclear și nu contează dacă vom fi salvați de el sau nu.

Aceasta este o lume complet nouă, cu noi obiective, cu noi atitudini față de ea. Prin urmare, este nevoie de oameni noi, ceea ce trebuie să devenim. Dar înțelegem asta? Încă nu înțelegem. Suntem conștienți de acest lucru? Nu suntem conștienți. Suntem pregătiți pentru asta? Nu. Vrem asta? La fel, nu.

Și rezultă că aici avem patru grade de dezvoltare spre un nou grad.

Întrebare: Vreți să spuneți că acum lumea trebuie totuși să producă noi lideri?

Răspuns: Lideri, desigur. Ar trebui să existe anumite pregătiri în societate pentru faptul că avem nevoie de asta. Și atunci vor apărea rudimente ale unei noi conduceri, înțelegere, conștientizare, predare și profesori.

Întrebare: În orice caz, ar trebui să existe oameni potriviți pentru acești lideri?

Răspuns: Da. Trebuie să existe oameni care să-i accepte și să-i aleagă. În principiu, avem un viitor bun în față. Înaintea noastră, a tuturor. Va fi un alt cerc, o altă reîncarnare. Data viitoare va fi mai bine.

Comentariu: Nu există un mare umanism în toate acestea.

Răspunsul meu: Numai dacă nu poți vedea. Când un copil mic este pedepsit, el crede și că părinții lui sunt monștri.

Comentariu: Înseamnă că trebuie să activăm „alte creiere” până la urmă?

Răspunsul meu: Aceasta se numește „ fază a tranziției către următorul grad”. Până la urmă, totul este spre bine. Doar că pentru asta trebuie să ne maturizăm mai mult.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”3/31/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed