Va domni o femeie peste un bărbat?

961.2În această lume, un bărbat stăpânește peste o femeie, dar în viitor o femeie va stăpâni peste un bărbat, așa cum este scris: „O femeie va stăpâni peste un bărbat”. (Midrash Tehilim).

Întrebare: Acesta este un fel de declarație internă. Ce înseamnă „o femeie va domni peste un bărbat în viitor”?

Răspuns: Desigur, ne referim la dorinţa umană, care este feminină. Va fi corectată și deci va domni.

Întrebare: Ați putea explica mai simplu această frază: „Astăzi un bărbat conduce o femeie, iar în viitor o femeie va conduce un bărbat”?

Răspuns: Cred că într-acolo ne îndreptăm și înțelegem asta. Vedem că lumea se schimbă treptat. Femeile trec prin tot felul de organizații și ocupă diverse posturi foarte serioase.

Nu este un secret pentru nimeni că femeia este superioară în casă și așa este scris în Tora.

Întrebare: Și spuneți că potrivit acestei afirmații, noi, bărbații, vom recunoaște acest lucru?

Răspuns: Bărbații vor recunoaște. În general, un bărbat în interiorul său este pregătit pentru asta. Au rămas multe în el de la băiatul care este crescut de mama lui. Asta există în fiecare dintre noi. Și de aceea cred că toate acestea vor ieși și vor fi realizate de toată lumea într-o formă atât de proeminentă, corectă.

Comentariu: Acum, când vedem cum se dezvoltă războaiele, conflictele și așa mai departe, există multe legate de partea masculină.

Răspunsul meu: De aceea există războaiele și conflictele. Dacă femeile vor conduce lumea mai mult, vor fi mai puține războaie, mai puține conflicte și mai puține probleme în general.

Nu mă refer la genul de femei care ies în stradă și țipă, ci mai degrabă femeile adevărate care sunt conștiente de ele însele ca soții și mame. Ele conduc familii, au grijă de familii, de copii, de viitor și așa mai departe. Practic nu este treaba unui bărbat; este mai mult meseria unei femei.

Întrebare: A avea grijă de țară este mai mult o muncă de femeie?

Răspuns:: Orice grijă însemnă o femeie. Și orice împlinire a dorinței unei femei este un bărbat.

Întrebare: Le conectezi? O femeie — casa și o femeie — și șef al țării?

Răspuns: Desigur. Este același lucru.

Întrebare: Deci ea îi simte brusc pe toți ca fiind copiii ei? Totul este precum casa ei?

Răspuns: Da. Cine altcineva se poate gândi la asta?

Întrebare: Unde găsești astfel de femei? Vă rog spuneţi-mi.

Răspuns: Vor apărea și există. Trebuie doar să le oferim un loc unde să avanseze puțin. Și azi înaintează deja, dar bărbații încă forţează. Dar totul este o chestiune de timp.

Întrebare: Deci sunteți în favoarea acestui lucru?

Răspuns: Da!

Comentariu: Va fi multă rezistență, cred.

Răspunsul meu: Și nu văd un singur bărbat care ar putea face mai mult bine pentru lume decât femeile, decât guvernarea femeilor.

Nu va fi astăzi; va fi treptat, atunci când tot acest orgoliu, toată presiunea, strigătele și așa mai departe, se vor reduce. Când bărbații nu vor incita femeile, nu le vor îndrept una împotriva celeilalte și așa mai departe. Adică ambele părți trebuie să crească aici. Dar în general, există în personajul feminin o predispoziție către pace, spre comoditatea tuturor, către o creștere adecvată și așa mai departe.

Întrebare: Cum putem educa astfel de femei? Vor fi ele însele crescute în conformitate cu ceea ce se întâmplă? Cum vor avansa? Cum vor simți ele ceea ce spuneţi, că lumea este casa?

Răspuns: Trebuie să o facem. Acest lucru trebuie făcut de noi. Noi cabaliștii, care înțelegem cum să acționăm și cărora nu ne este frică şi nu suntem timizi, cărora nu ne este rușine; vom spune ce este necesar.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 03.11.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: