„Vârsta de 40 ani” în Cabala

Întrebare: Există un zvon cum că o persoană poate să înceapă studiul Cabala doar după vârstă de 40 ani. Este corect?

Răspuns: Faptul că cineva nu poate studia Cabală până la vârstă de 40 ani este înțeles greșit. În înțelepciunea Cabală numărul 40 reprezintă nivelul Bina.

Persoană care a atins nivelul Bina obține calitatea absolută a dăruirii unde poate revela întreagă Lumină Hochma care guvernează universul. Așadar, înțelepciunea Cabala are două părți: înainte de nivelul Bina și deasupra nivelului Bina. Toată lumea poate să studieze până la nivelul Bina. Totuși, deasupra acestuia, doar cei care sunt capabili pot continuă să se înalte.

Nivelul Bina este numit „vârsta de 40 ani”. Așadar, singurii oameni care pot  „studia Cabala” – adică cei care primesc Lumina Hochma – sunt cei care au atins nivelul Bina, care este definit de numărul 40. Însă, asta nu are legătură cu vârstă biologică a unei persoane.

Ca dovadă,  este exemplul faimosului Cabalist care a murit la o vârstă fragedă fără să atingă 40 ani, ARI, Rabbi Nachman din Breslav și alții. Evident, au început studiul Cabala cu mult înainte de vârsta de 40 ani.

De asemenea, și oamenilor necăsătoriți li se interzicea să studieze Cabala. Se consideră că o persoană cu familie este mai stabilă și echilibrată, și ca rezultat ar fi mai potrivită pentru studiu. Însă, în acele vremuri, oamenii se căsătoreau la vârstă de 16, 17 ani.

Din programul de radio Israelian 103 FM 28.02.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: