„Vei fi un ratacitor pe Pamant”

Întrebare: Când locuiesc in Israel sunt instrainat, dar după părăsirea Israelului, vreau să ma intorc. De ce este atât de speciala ţara Israelului, incat produce astfel de sentimente amestecate?

Răspuns: Orice persoană cu o înclinaţie pentru spiritualitate este atrasă de pamantul lui Israel. Este deosebit de puternică în rândul celor care studiază intelepciunea Cabalei. Oameni care nu au legătură cu această regiune, limba, sau cultura ei simt că aparţin aici, pentru că aici simt ca pot fi împliniti. Aceasta este legea echivalenţei manifestata, în conformitate cu ramura şi rădăcina.

Există un „pământ spiritual al lui Israel,” proprietatea daruirii si dragostei, şi pământul fizic din Israel, care este afectat de o forţă superioară speciala. Din acest loc se răspândeşte în întreaga lume şi de aceea se numeşte Ţara Sfântă.

Această forţă a dragostei şi unitatii, forta revelaţiei spirituale, se manifesta numai pentru acei oameni care trăiesc aici, care tânjesc după ea. Iar cei care nu se simt rău aici: Ei nu înţeleg de ce trăiesc în acest loc. Aerul acestui pământ, forţa muncii în acest spaţiu, fie aduc o persoana mai aproape de spiritualitate, fie o indeparteaza. O persoană se află sub influenţa tensiunii spirituale si fie se referă la ea, fie nu.

În mai multe generaţii, cei care au vrut să cucerească Israelul nu au putut sta în el. Diferite popoare l-au invadat, numai pentru ca mai tarziu sa plece. Dar astăzi o noua realitate a fost construita aici. Cei care nu-i apartin dispar, în timp ce aceia care nu discern in mod clar, rătăcesc. Pleacă şi vin înapoi, din nou şi din nou se întorc, verificandu-se pe ei înşişi.

Într-adevăr, întreaga naţiune a Israelului a fost iniţial formata din oameni din Babilon, al căror strămoş Avraam i-a adunat in jurul lui, în acord cu legea „iubeşte-ti aproapele ca pe tine însuţi.” De aceea, iubirea este singura noastra conexiune. Dacă noi nu suntem legati prin iubire, nu suntem o naţiune, ci mai degrabă doar separati, indivizi fara legatura, ţinuti împreună de ura întreagii lumi.

Cât timp va continua aceasta rătăcire depinde de diseminarea intelepciunii Cabalei care explică oamenilor motivul acţiunilor lor. Ei nu ştiu cu adevărat de ce se despart brusc de acest pamant şi revin mai târziu. Dar dacă ei înţeleg că aceasta are loc în scopul de a evalua dacă acestia aparţin poporului lui Israel şi isi îndeplinesc funcţia lor în planul creaţiei, singurul scop al existenţei umane în această lume, atunci toata rătăcirea va înceta. Cu ajutorul intelepciunii Cabalei, vor consolida influenţa forţei de sus in ei înşişi, grăbind astfel dezvoltarea, soluţionarea aici şi realizarea destinului lor.

Dintr-un program TV „Intreaba Cabalistul” 04/04/2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: