Viata e un joc

610.2Întrebare: În copilărie, jocul este cea mai normală stare de creștere. Și îi ajutăm pe copii cu asta: le oferim seturi de construcții, puzzle-uri și le sugerăm tot felul de jocuri. Copiii se joacă și se dezvoltă.

Apoi, jocurile dispar încet din viață. Am vrut să te întreb: ce zici de adulți? Ar trebui să avem jocuri în viața noastră?

Răspuns: Trebuie să continuăm să ne jucăm de-a lungul vieții noastre. Dacă o persoană nu se joacă, nu crește, nici măcar la 30, la 40, la 50.

Comentariu: Dar am crescut, sunt deja adult. Am dobândit cunoștințe, o profesie.

Răspunsul meu: Deci, acesta este și un joc, deoarece joci pe altcineva, cine vrei să fii. Și când omul nu se mai joacă, pur și simplu își servește corpul. El începe să se întoarcă de la nivelul omului la nivelul unui animal. Și aici se termină viața lui. Timp de câțiva ani, va trăi în continuare sub forma unui animal care își servește corpul. Și atât.

Întrebare: De ce oamenii cred că jocul este specific unui copil? Când cineva spune că se joacă, vorbește despre ceva inventat.

Răspuns: Desigur, o invenție. Inventez. Ce înseamnă să îndrăznești? Se joaci ceva mai măreț, tot mai mare; toate acestea sunt aspirații, impulsuri. La fel ca și copiii, la orice se joacă, vor să se îmbunătățească. Jocul nostru ar trebui să fie și el natural, dar l-am pierdut.

În adolescență, i se dă deja totul, nu mai are nevoie de nimic și încetează să se mai joace.

Întrebare: Deci, aceasta este baza tuturor depresiilor, drogurilor și așa mai departe? Oamenii nu se mai joacă?

Răspuns: Viața nu obligă pe cineva să se joace.

Întrebare: Ar trebui să te forțeze viața să joci?

Răspuns: „Care este viața noastră? Un joc!” Doar unul diferit!

Chiar mă verific și evaluez: Există vreo dorință în mine de a sta liniștit? Aș vrea în ultimul moment asta! Și atât. Toate bune.

Întrebare: În acest an al pandemiei, jocul este o cale de ieșire din stare în care se află umanitatea acum? Este într-un punct mort, în reflecție.

Răspuns: Desigur. Trebuie să jucăm starea pe care dorim să o realizăm. Așa cum a spus Kozma Prutkov: „Dacă vrei să fii fericit, fii așa”. Acest lucru este foarte adevărat.

Întrebare: Ce joc ar trebui să jucăm acum? Acum, în acest timp cețos?

Răspuns: Trebuie să ne jucăm un joc al prieteniei și iubirii. Ce altceva mai există în om? Când acestea dispar, viața nu mai are gust.

Întrebare: Deci acesta este jocul principal? Tot timpul?

Răspuns: Desigur. Flirtând cu viața.

Întrebare: Și când spui „prietenie și iubire”, acestea sunt pentru altcineva, pentru cineva apropiat, îndepărtat, pentru lume? Ai pus totul acolo?

Răspuns: Desigur, asta este tot. Ar trebui să existe mișcare.

Întrebare: Dar dacă acesta este un joc și înțeleg intern că eu de fapt nu îl tratez pe altul așa?

Răspuns: Nu contează. Chiar dacă o fac intenționat, este posibil să nu îl tratez inițial așa și apoi să creez asta.

Întrebare: Creez această lume a jocului: nu îl tratez așa, dar vreau să-l iubesc tot timpul, vreau să fiu prieten cu el. Și apoi această lume apare la

acest nivel. Intru în ea? Așa se întâmpl?

Răspuns: Ceea ce doriți să se întâmple se va întâmpla.

Întrebare: Jocul nostru principal este jocul prieteniei și al iubirii?

Răspuns: Da. Să nu le numim prietenie și iubire. Este prea copilăresc. Doar conexiuni bune între noi, asistență reciprocă, simțirea nevoii unor relații bune ne pot conduce către o lume nouă. Altfel, nu este nimic.

Noua lume este o nouă societate în care voi simți din ce în ce mai mult că sănătatea mea fizică și mentală depinde de toți cei din jurul meu și ei depind de mine. Și suntem atât de cuprinși în mod constant unul în celălalt, încât este imposibil să ne rupem unul de celălalt.

Trebuie să realizez că există o astfel de lege a naturii, o lege foarte strictă, că atitudinea mea față de ceilalți determină atitudinea lor față de mine. Acest lucru este atât de ciudat pentru noi. Dar dacă încercăm cu adevărat, atunci desigur, vom vedea treptat că lumea depinde doar de atitudinea noastră față de ea și se va schimba în bine. Adică îți proiectezi lumea.

Din emisiunea de pe KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 21.04.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed