“Viață pentru viață, ochi pentru ochi”

Tora, Deuteronom 19:21: Sa nu va fie mila: viata pentru viata, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mana pentru mana, picior pentru picior.

Omul trebuie sa distruga dusmanii, adica dorintele sale egoiste, pe care trebuie sa le corecteze cu ajutorul Luminii Superioare, fie spre dorinta de daruire, sau spre actiunea de daruire. El nu poate face concesii dorințelor sale egoiste.

Fiecare om trebuie sa-si refaca egoismul in totalitate, cand cu claritate il simte cu adevarat in el insusi si aplica un maxim de efort pentru asta. Omul nu ar trebui sa ia in consideratie slabiciunea lui egoista.

Este scris “viata pentru viata, ochi pentru ochi”. Asta înseamna ca trebuie sa-ti intorci toate dorintele in altele opuse si sa capeti viata spirituala in locul uneia egoiste. Totusi, asta nu inseamna ca tu te separi de ea, doar trece intr-o faza diferita, de dragul unul ideal diferit. Totusi, continui sa traiesti in lumea materiala.

Marea majoritate a oamenilor cred ca sunt obligati sa moara si sa dispara din aceasta viata. Nu este asa! Este scris “Iti vei vedea lumea in timpul vietii tale in aceasta lume”. Pana la urma, trebuie sa adaugam la simtul lumii materiale, simtul lumii superioare.

Intrebare: De ce este scris “viata pentru viata, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mana pentru mana, picior pentru picior”? De ce sunt mentionate exact aceste parti?

Raspuns: Deoarece sunt cele mai importante parti ale Partzuf-ului spiritual numit suflet. Sufletul este divizat in trei parti: cap, corp si membre. Fiecare din ele are propriile parti. Portiunea capului este localizata in fiecare organ al corpului si vice versa, fiecare organ al corpului este conectat la partea capului.

Ochiul este un organ prin care poti vedea, investiga, exista si dobandi. Dintele este ca o borna care marunteste toate datele care vin la tine, toate dorintele tale. Mana este de asemenea o dobandire, numai ca la un alt nivel fata de un ochi. Iar piciorul simbolizeaza miscarea spre inainte. Acestea sunt cele mai importante parti ale sufletului nostru, care au aceeasi structura ca trupul fizic.

Din emisiunea de pe KabTV “Secretel Cartii Eterne” 9/19/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed