Viitorul turismului

Comentariu: Doar 290,000 de turisti au vizitat Israelul în luna octombrie, o scădere drastică față de anii precedenți. S-a declarat de asemenea că valul acutual de terorism nu oprește doar turismul normal ci și pe cel medical care s-a dezvoltat foarte mult în Israel.

Răspuns: Adevărul este că așa numitul turism medical din Israle provide în special din Rusia și din țările vorbitoare de limbă rusă. Acum situația lor economică este mult mai dificilă.

Cred că problema nu este dacă există sau nu siguranță. Comparativ cu alte regiuni din zonă, Israelul este o un loc mult mai sigur.

Sistemul de sănătate din Europa occidentală este foarte dezvoltat așa că puțini vin în Israel pentru tratamente medicale. Interesant este că cetățeni ai unor state arabe vecine vin în Israel petru a primi tratament medical, pe ascuns și fără a se afla, inclusiv rudele liderilor Hamas. Politica și afacerile sunt mereu mai importante.

Situația în lume pur și simplu se înrăutățește. Există mai multe probleme, boli, sărăcie, supraaglomerare; totul a devenit din ce în ce mai condensat. Se simte peste tot: în cultură, în artă și internet care a devenit din ce în ce mai plat. În trecut internetul era vedetă dar acum nu mai este.

Lumea se ofilește treptat. Dar acest lucru este firesc deoarece trebuie să ajungem la nivelul următor. Nivelul actual a devenit deja depășit; acesta a fost epuizat.

Prin urmare, dacă nu ne schimbăm în mod voluntar, problemele și necazurile ne vor forța să începem să schimbăm lumea nostră într-o lume conectată într-un mod universal, o lume în care ne asemănăm cu natura, lumea în care să dorim să ne bucurăm de valori mai sublime decât mai degrabă de plăcerile corporale superficiale.

Am văzut turiști în Europa de vest și peste tot în lume acum 20, 30, 40 de ani. Chiar și acum 10 ani turiștii erau veseli să călătorească, să facă drumeții și să viziteze locații.

În present, totul este sfârșit. Turismul a fost epuizat în sine și a devenit depășit. Tinerii nu au nevoie de turism; ei văd totul pe internet; ei nu sunt interesați de castele și catedrale. Turismul a îmbătrânit. Dacă mai există turiști, sunt de regulă oameni în vârstă. Bătrânii vor muri în curând iar cuplurile tinere nu sunt interesate de turism.

Întrebare: În ce se va transformă turismul?

Răspuns: Va dispărea. Cerințele oamenilor se schimbă, și dacă se schimbă aceasta înseamnă că trecutul devine fără gust. Puteți să le dați bani dar nu o să-i cheltuie într-o excursie. Deci toate aceste hoteluri luxuoase, obiectivele turistice, planurile, și orice legat de turism vor dispărea treptat. Putem desființa Minesterul Turismului fără nici o problemă.

Întrebare: Cum este cu călătoriile și excursiile în lumile spirituale?

Răspuns: Vor fi cereri pentru acestea. Contactați-ne ghizii noștri, vom organiza astfel de călătorii.

Din emisiunea de pe Kab TV “Ştiri cu Michael Laitman” din 29.12.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: