Vom deveni ostaticii unui genetician singuratic?

592.01Întrebare: Imaginați-vă că știința și tehnologia au atins un astfel de nivel încât un singur specialist poate efectua în mod independent modificări ale genomului. Este posibil să încredințezi o astfel de armă unui medic specialist, oricât de bun ar fi acesta?

Răspuns: Cu siguranță cred că nu putem avea încredere și cred că nu vom ajunge într-o astfel de stare pentru că natura este inteligentă și inteligența ei superioară nu ne va permite să facem acest lucru. Așa că va trebui să ne schimbăm.

Întrebare: Credeţi că va exista un astfel de specialist sau specialiști care vor fi așa, doar vor roti un buton…?

Răspuns: Nu, ei pot învârti cât doresc. Ei pot gândi ce vor despre marile lor capacități, dar nu vor reuși.

Întrebare: Credeţi că pot reuși datorită ingineriei genetice? Ce se poate realiza cu ajutorul ei?

Răspuns: Desigur, vor obține unele îmbunătățiri.

Întrebare: Pentru ca oamenii să fie mai puțin bolnavi, să sufere mai puțin?

Răspuns: Da, dar ca să schimbe o persoană, în niciun caz. Pentru că orice am spune despre bine, rău, iubire sau ură este imposibil. Acest lucru se poate face numai dacă o persoană dorește să se schimbe. Mai mult, ea o va dori definitiv și irevocabil și o va cere. Și forțele corespunzătoare ale naturii vor produce o astfel de schimbare în ea.

Întrebare: Deci nimeni nu intervine în afară de persoana care cere să fie schimbată. Are nevoie să fie adusă într-o stare în care cere să fie schimbată?

Răspuns: Da, trebuie să tragă concluzia că ea însăși nu poate, dar că există o astfel de posibilitate în natură.

Întrebare: De ce ajunge la concluzia că nu poate dura milenii?

Răspuns: O persoană vrea să facă totul singură.

Întrebare: Da. Uite, este la fel cu ingineria genetică și așa mai departe.

Vrem să facem totul singuri. De unii singuri! Mileniile trec în timp ce omul încearcă să schimbe totul în sine. Astăzi omul schimbă natura, distrugând ecologia ca rezultat și așa mai departe, doar pentru a ajunge la acest mic gând?

Raspuns: Mic?! Aceasta este o revoluție cardinală în interiorul unei personae, atunci când își dă seama că nu poate face nimic cu sine, dar trebuie să facă schimbări tocmai în sine. Apoi se îndreaptă către natură.

Comentariu: Da, s-au scris milioane de cărți, au avut loc războaie nebune de milenii, au avut loc confiscări și așa mai departe, doar ca să ajung la ideea asta?!

Răspuns: Este cel mai important, fundamental, de bază în întreaga natură – că suntem creați egoiști și trebuie să ajungem într-o stare în care ne definim egoiști absoluti, că dăunăm întregii naturi și dacă vrem să schimbăm ceva, trebuie noi să ne schimbăm. Atunci va avea loc o schimbare în specii, genuri, umanitate și așa mai departe.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 20/04/23

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed