Vreau pentru binele lor

Întrebare: Ne este dată societatea pentru a deveni similari Creatorului? Câteva miliarde de oameni merg în jurul meu. Singurul lucru pe care trebuie să-l fac este să mă angajez în altruism față de ei? Apoi voi deveni similar cu această ființă superioară?

Răspuns: Nu este nicio ființă superioară! Este o proprietate superioară a dăruirii și iubirii. Aceasta este puterea emanației, a dezvoltării, a dăruirii și a influenței pozitive.

Întrebare: Este o forță similară cu gravitatea, care acționează asupra tuturor, indiferent dacă vrem sau nu?

Răspuns: Nu este o asemenea forță în natura noastră ca cea de care discutăm. Natura spirituală este o dorință de a face ceva doar de dragul cuiva, pentru binele complet al celuilalt, fără nicio conexiune cu tine, însuți. Fac un act spiritual când mă detașez de mine, însumi (această stare este numita „Tzimtzum” – reducerea dorinței mele) și vreau să dau totul celorlalți pentru binele lor, fără nicio conexiune cu mine.

Întrebare: Atunci trebuie să dau ceva oamenilor din jurul meu? De ce? Nu am nimic.

Răspuns: Nu ai nimic de dat și ei nu au nimic de primit. Noi ar trebui doar să ne direcționam dorințele. Dacă îmi direcționez toate dorințele spre ceilalți, mă voi transforma într-un transmițător, într-o conductă prin care trece abundența superioară, Lumina. Însă, direcția mea față de ei ar trebui lipsită într-un mod absolut de egoism.

Întrebare: Deci este vorba de intenție și nu despre acțiune?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Acum sunt prizonier în mine, însumi și, în mod automat, mă gândesc numai la cum să-mi îmbunătățesc starea, în fiecare secundă și pe toate nivelurile. Deci, o persoană va avea grijă de ceilalți în același mod?

Răspuns: Da. În acest caz, omul va fi numit ființă în lumea spirituala și în acțiunea spirituală și apoi persoana va vedea întreaga lume într-un mod complet diferit.

De pe KabTV „Bazele Cabalei”, 11/26/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: