A deveni stăpânul propriului destin

Astăzi, o condiţie specială s-a dezvoltat în lume, datorită faptului că spiritualul şi materialul converg. Şi, în măsura în care acţiunile noastre sunt în concordanţă cu starea actuală, noi influenţăm propriul nostru destin.

În ultimii două mii de ani, aceasta nu s-a întâmplat. Perioada exilului poporului Israel, a durat până astăzi, când a trebuit să treacă prin suferinţă. Baal HaSulam spune că ieşirea prematură din exilul egiptean, după 210 ani, în loc de patru sute, a devenit rădăcina tuturor exilurilor ulterioare. Oricum, trebuie să treceţi prin toate etapele drumului. Ruptura în sine, distrugerea Templului, definesc această situaţie unde nu sunteţi stăpânul, ci dependenţa care rezultă din experienţa pe care o traversaţi.

Şi poporul Israel a experimentat, a trăit, până a ajuns la final. Astăzi, o nouă etapă apare, o nouă naştere începe. Criza (în ebraică Mashber) este naşterea. Este timpul să se ridice. Pentru prima oară în două mii de ani, acţiunile noastre actuale, atât materiale cât şi spirituale, bazate pe forţa fizică şi puterea intenţiei, determină destinul nostru. Şi se determină prin două moduri: fie să realizăm dezvoltarea la timpul său, fie să o accelerăm, una din două. Înainte nu a fost aşa, Această „bifurcaţie” a apărut acum.

De aceea lumea manifestă natura sa interconectată „rotundă” şi noi descoperim că suntem sparţi la nivelul umanitate, poporul Israel, toată lumea şi toate popoarele. Această perioadă a început cu primul val de Aliyah, întoarcerea în ţara lui Israel în urmă cu aproximativ 130 de ani, ceea ce era un semn al timpurilor noi. Şi acum, noi trebuie să trecem la treabă, ştiind că destinul lumii este direct legat de eforturile noastre pe calea corecţiilor.

Şi astăzi, în timpul Anului Nou evreiesc (Rosh HaShanah), atunci când atributele judecăţii (Dinim) produc efecte, nu avem de ce să ne temem. Dacă am teamă a fi expus ca un egoist, trebuie să înţeleg că am, în sfârşit, ocazia de a rambursa. Pot efectua corecţiile, pot cere iertare, nu doar să mă bat în piept şi să strig cuvinte frumoase, ci să doresc, cu adevărat, să mă debarasez de calităţile rele.

Din prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 04.09.2013, Shamati 122

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: