Destinul Unei Natiuni Este Hotarat La Masa Rotunda

Intrebare: Spui ca este posibil sa vedem rezultate imediate prin simple actiuni si ca putem de fapt sa simtim intre noi, in cateva zile, o noua si puternica forta care va deveni cea mai puternica aparare si arma. Ce actiuni sunt necesare pentru a ajunge acolo?

Raspuns: Eu recomand sa incepem cu seminariile, discutiile in echipe sau mese rotunde. Acolo, noi vom discuta cele mai importante intrebari care ne determina soarta.

Vom incerca la aceste discutii purtate la mese rotunde sa ne ridicam deasupra ego-urilor individuale si sa gasim raspunsuri care izvorasc din iubire, conexiune si garantie reciproca. Mai intai trebuie sa realizam ce inseamna iubirea, ce inseamna conexiunea si imbinarea dorintelor, ce este garantia reciproca si care este punctul comun astfel incat, pornind de acolo, sa rezolvam toate problemele.

Trebuie sa intelegem cum ne putem conecta mai puternic pentru a rezolva problemele economice, din educatie, cultura, legate de droguri, furt, de fapt toate problemele cu care ne confruntam in societate. Este important sa intelegem ca fiecare deficienta revelata este doar cauza care ne ajuta sa ne clarificam mai bine conceptul de garantie reciproca.

Apoi, vom vedea ca toate problemele, inclusiv amenintarea unui atac al Iranului (in Israel) vin tocmai pentru a intari garantia reciproca dintre noi. Este ca si cum am privi din partea opusa. Noi nu dorim garantia reciproca pentru a scapa de toate problemele interne si externe, ci mai degraba toate aceste probleme sunt revelate de natura pentru a ne aduce la garantia reciproca, la completarea misiunii noastre si la unirea oamenilor lui Israel in tara lui Israel.

Pentru a incepe procesul conexiunii si unitatii, trebuie sa ne asezam la masa rotunda. Poate participa o familie sau doar o singura persoana care sta in fata televizorului privind dicutiile care au loc la masa rotunda. Scopul discutiei este clarificarea intrebarii: Ce inseamna pentru noi conexiunea, garantia reciproca si iubirea si ce stare ar trebui sa atingem?

Ar trebui sa vorbim mai putin despre probleme; pentru ca altfel ne vom scufunda in ele. In schimb, trebuie sa le depasim si sa vorbim pozitiv despre conexiune, iubire si cooperare reciproca, despre ce construim si nu despre ce distrugem. Deci, ar trebui sa vorbim cat mai mult posibil despre factorii pozitivi si cat mai putin despre cei negativi.

Eu sugerez sa avem dezbateri oriunde: acasa sau la munca. Astazi, toata lumea vorbeste despre amenintarea prezenta, iar omuleste acolo unde sunt gandurile lui. Eu nu vreau sa ma las scufundat in amenintare; vreau sa ma ridic deasupra, folosind fortele pozitive care acopera pericolul si sa il anulez. Aceste forte actioneaza astfel incat toate amenintarile la securitatea noastra si a societatii dispar pur si simplu.

Nu este nici un fel de psihoterapie sau vreun sedativ pentru oameni. In acest mod, oamenii vor evoca o noua forta care ne guverneaza viata. Aceasta este forta conexiunii, care actioneaza impotriva ego-ului, impotriva naturii umane.

Noi putem gasi aceasta forta care este nascuta din unitatea si conexiunea dintre noi si nu exista doar in natura. De aceea a existat o conditie la adunarea din fata Muntelui Sinai. Si este scris, „Daca accepti legea, bine. Daca nu, atunci va fi mormantul tau”.

Din  “Discutia despre Noua Viata” 12/08/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: