A fi cufundat intr-un ocean de bunatate

O persoana care a evoluat este diferita prin aceea ca este pregatita sa suporte mari suferinte pe o lunga perioada de timp in vederea atingerii unui mare tel, deci necesita un mare efort si mult timp pentru a-l realiza. Gradul de dezvoltare al unei persoane este determinat de cat de mult timp si efort este dispusa sa investeasca pentru a merita o rasplata, dat fiind  faptul ca este capabila sa-si imagineze un tel care sa merite un asemenea efort.

Vedem in lumea noastra ca exista oameni care traiesc si fac rost de bani dupa cum le e norocul. O asemenea persoana pleaca dimineata de acasa, gaseste vreo slujba prin care poate castiga suficienti bani cat sa se hraneasca in acea zi, si apoi se intoarce acasa.

Am avut odata un vecin care spunea mereu, “Am 50 de dolari pe ziua de azi si imi ajung. Ma duc cu familia la plaja. Avem bani cat sa ne luam sandvisuri pe toata ziua asa ca putem sa ne odihnim”.  Am ramas surprins. Am intrebat “Si pentru maine?”, iar el raspundea “Pentru azi imi ajung”. Asta era atitudinea lui fata de viata.

In acelasi timp, o alta persoana pleaca de acasa ingrijorat. Il intrebi “S-a intamplat ceva? N-ai bani sa dai de mancare la ai tai?”, el raspunde “Nu, totul e bine” asa ca il intrebi “Care-i problema?” si atunci incepe sa iti spuna despre probleme “existentiale”, sau despre ceva care se poate intampla peste cativa ani. Daca ii sugerezi sa mearga la plaja cu familia sa se odihneasca,  el nu ar putea sa opreasca aceste ganduri care il framanta.

Cu cat o persoana a evoluat mai mult, cu atat domeniul sau de preocupare e mai mare, cu atat telul sau este mai mare, si cu atat mai mult si mai de durata este dispusa sa sufere pentru ca sa isi atinga telul. La fel este si in ceea ce priveste spiritualul, prin aceea ca persoana care isi va atinge scopul este cea care este dispusa sa indure multa suferinta, sa depuna efort si sa astepte ani de zile, in ciuda criticilor si dezacordurilor  vis a vis chiar de calea in sine.

Singurul lucru de care are nevoie o persoana este senzatia ca avanseaza catre acest tel, si ca nu este important cand il va atinge, fie imediat fie intr-un moment indefinit. Daca receptam o asemenea senzatie, asta inseamna ca ne-am corectat Vasele. Daca telul nostru este de a darui, atunci nu mai intrebam nimic despre rasplata.

Este nevoie sa simtim ca nu solicitam ceva in afara acestui tel, si ca nu are importanta pentru noi cand il primim sau daca il primim. Aceasta inseamna ca existam in el deja! Tocmai prin aceasta metoda persoana intra in spiritual, experimenteaza perfectiunea, si se simte scufundata intr-un ocean de bunatate.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed