A fi născut într-o lume nouă

Astăzi este clar că natura este într-o stare de echilibru relativ, şi ne cere şi nouă să ajungem la acelaşi nivel. Asta trebuie să se manifeste în viaţa materială prin tehnologii verzi, etc., iar în plan social, relaţii interpersonale. În acest mod putem realiza o balanţă între cele două nivele

În primul rând trebuie să consumăm numai stricul necesar din natură. Atunci nu va fi important câte miliarde de oameni vor trăi pe pământ pentru că dacă natura a făcut-o posibil, înseamnă că are posibilitatea să îi hrănească pe toţi atâta timp cât îi folosesc resursele corect. În al doilea rând echilibrul cu natura întru totul trebuie să fie menţinut la nivelul uman. Aici este unde cade toată greutatea în conştientizarea egoului.

Consumul moderat este realizarea materială a egoului. Altfel, distrugem întreaga fundaţie naturală, ne tăiem singuri creanga de sub picioare. Treptat, trebuie să construim o societate umană bazată pe legile naturii. Altfel, ceea ce ne aşteaptă sunt revoluţii, războaie, şi alte cataclisme, ce deja se dezlănţuie cu o regularitate înspăimântătoare.

Azi, liderii globali şi conducătorii nu au nici o abilitate să facă ceva. Suntem confruntaţi cu o dilemă: fie să trecem prin numeroase războaie şi o naştere dificilă într-o lume nouă, sau o dezvoltare conştientă în conformitate cu cerinţele naturii ce ne obligă să împărţim resursele într-un mod just. Desigur că nu este posibil să le alocăm acelaşi lucru tuturor. Trebuie sa se potrivească cu cultura, religia, clima ş.m.d.p. Cheia este să le asigurăm tuturor în limitele general acceptate.

În afară de asta, conştientizarea internă a răului, ne arată că trebuie să fim conectaţi într-un sistem unic, precum un om cu o si o inimă. Numai astfel vom intra in armonie cu natura.

Unitatea internă se manifestă conform cu capacităţile individuale. O persoană le poate face rău celorlalţi şi să nu simtă asta. De aceea trebuie să activăm mas-media şi sistemul de educaţie aşa încât oamenii de peste tot din lume vor înţelege răutatea relaţiilor interumane egoiste tot mai mult. Totul depinde precis de educaţie.

Mai departe, la un moment dat în acest proces, oamenii vor înţelege calitatea de a dărui, ca atare, le dă un simţ de încredere; conţin bunătate. Apoi, treptat, vom auzi că unitate adevărată, similară cu natura, conectându-ne cu ea, ne permite să simţim puterea dragostei ascunsă în ea.

Această forţă conectează toate părţile naturii, şi ridică întregul sistem, întregul univers, toate nivelurile de la inanimat la uman, la un nivel superior. Toate acestea ni se întâmplă datorită conştientizării răului. Acea pârghie, acel mijloc, acel stimul, acel instrument ne procură mijlocul prin care ne unim cu natura, tot mai mult ca un întreg, şi ieşim afară ţntr-o nouă, superioară, existenţă.

Întreaga evoluţie ţinteşte către asta. Fie că o vrem sau nu, va trebui să ne unim cu natura. Pe de altă parte, avem oportunitatea să ascuţim conştientizarea răului, până ce nenorocul va lovi; vom avansa către corecţie pe calea cea bună, precum copii cei buni o fac în acord cu părinţii lor. Putem învăţa de la natură, inainte să declanşăm de la aceasta o reacţie mai serioasă la dezechilibrul nostru.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala din 3/37/2011, Principiile educaţiei globale.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: