A Transforma O Scanteie Intr-o Vapaie

Munca noastra consta in a ajunge la dorinta perfecta. Prima dorinta este data de sus persoanei, de la Creator, asa cum este scris, „Eu sunt primul”. Aceasta este scanteiapunctul din inima”, aspiratia catre ceva inalt, o dorinta sau atractie. Aparent intamplator, persoana primeste aceasta prima dorinta pentru spiritualitate si incepe sa avanseze.

Si apoi, intreaga sa munca sta in a cere ca dorinta sa sa fie crescuta usor prin: a treia parte, a patra parte si astfel adauga din ce in ce mai mult avansarii sale. El discerne ce inseamna progres prin cresterea claritatii pana cand intelege ca este aspiratia daruirii, o iesire a sa catre cel de langa el, o anulare.

Asa cere de fiecare data, complet egoist pana acum, fara a intelege exact ce sa ceara. Apoi incepe sa inteleaga mai bine, insa ascunde asta de sine, pana cand in final, este de acord si doreste sa dea putin, sa se aplece si sa se uneasca cu ceilalti, sa iasa din sine si sa inceapa sa traiasca in ei.

El are deja o mai buna intelegere a cererii de sus, care trebuie sa vina din adancul inimii sale pentru a se ridica desupra sa si a renunta la totul, de a se separa catre cel de sus si a fi in interiorul Sau ca un embrion in pantecul mamei sale. Asa se simte in grup, in toata umanitatea, in Creator. Acesta este un proces constant, „De la iubirea fata de creaturi la iubirea fata de Creator,” pana cand persoana isi propune acestea in mod corect si dobandeste rugaciunea corecta.

Cerurile nu raspund unei patrimi sau treimi sau oricarie parti dintr-o rugaciune, ci doar uneia depline. Insa, persoana este asistata in avans catre aceasta rugaciune perfecta si cand ajunge intr-adevar la cererea deplina, la plans, primeste revelarea. Si aceasta se numeste, „Sunt ultimul.” Creatorul incepe si termina totul. In final, prin mai multe actiuni, persoana primeste un raspuns la rugaciunea sa.

Din Pregatirea pentru Lectia Zilnica de Cabala 12/09/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: