A vedea si a auzi Sistemul Superior

Oamenii nu stiu ce este starea numita Lishma, si deseori folosesc aceasta denumire pentru a eticheta stari complet ne-spirituale. Ei nu inteleg ca pentru a atinge Lishma este necesara multa munca, lucru imposibil fara studiul Kabalei, al grupului, si fara respectarea regulilor de ascensiune explicate de catre kabalisti.

De fapt, Lishma inseamna sa fii deasupra egoismului tau si sa fii complet in daruire. In starea de daruire, tu vezi lumea spirituala, si in aceasta lume, existi doar de dragul spiritualitatii. Te identifici complet cu sufletul tau, dar corpul tau inca mai are nevoie sa fie sanatos pentru a putea exista in ambele lumi. Sufletul nu poate evolua, daca cealalta jumatate a sa, corpul, nu exista in aceasta lume. Sufletul are nevoie de corp pana in ultima etapa.

Oamenii nu inteleg ca pentru a atinge starea de daruire, Lishma, trebuie sa atragi Lumina care ne intoarce la sursa daruirii, pentru a echivala cu Creatorul. Dupa aceasta, persoana se numeste inger, ceea ce inseamna ca ea primeste in mod deschis ordinele Creatorului si le si urmeaza. Ea fie aude, fie vede Creatorul. Ea reveleaza Sistemul Superior, relatia sa cu Creatorul in Lumina Hasadim sau chiar in Hochma. Aceasta realizare nu are legatura cu cantitatea si calitatea cunoasterii, ci doar cu masura in care daruim si iubim.

Din partea a 3-a a Lectiei zilnice de Kabbalah, 1.06.10, Introducere la Studiul celor Zece Sfirot, Par. 122

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed