Aceasta lume nu este o pedeapsa, ci un loc unde muncim

Este scris, Vom face si vom auzi, ceea ce inseamna ca avem oportunitatea de a munci in lumea materiala, cat de mult putem, asupra conectarii dintre noi, actionand ca si cum dorim sa ne unim. De aceea ne aflam in aceasta iluzorie si falsa lume. Ea ne-a fost data pentru a ne ajuta, nu ca pedeapsa!

Noi suntem parte a unui grup care se indreapta catre Creator, si ne mintim, jucand jocul spiritualitatii la fel cum copiii se joaca de-a adultii. Pretindem ca suntem apropiati unii de altii si ca ne iubim, in timp ce tot ce facem este doar un pretext. Insa, chiar aceste eforturi externe atrag asupra noastra Lumina care Corecteaza si ne aduc mai aproape de Creator.

Ca rezultat, noi atingem starea garantiei reciproce, in care fiecare persoana garanteaza ca prietenul sau va avea inspiratia necesara si fortele de a trezi Lumina Corectiei (primirea Torei – vezi articolul lui Baal HaSulam, Daruirea Torei). Ceea ce nu inseamna ca sunt fericit pentru ca sunt eliberat de grijile mele si ca ma aflu intr-o societate care are grija de mine. Mai curand, garantia mutuala ne protejeaza de inclinatia rea pentru ca ne ingaduie sa inlocuim grija fata de noi cu grija fata de societate. In momentul in care incep sa ma ingrijorez pentru altii, incetez sa ma ingrijorez pentru mine.

Intre timp, suntem sub dominatia Egiptenilor, adica denumirea pe care o da Cabala egoismului nostru. In momentul in care ajungem la garantia reciproca, vom fi capabili sa iesim de sub dominatia Egipteanului si sa iesim din Egipt. Atunci vom inceta sa ne ingrijoram pentru noi si vom inlocui aceasta preocupare pentru propria persoana cu preocuparea pentru societate.

Cand iesim din lumea mica, interioara, egoista, vom incepe sa simtim o noua realitate. Dorinta determina totul deoarece este o materia creatiei.  Daca nazuim catre dorinta comuna prin garantia reciproca, atunci vom trece de la dorinta peronala la dorinta comuna, si vom revela un loc nou, un univers nou. In acest fel trecem de la o lume la alta.

Din partea 4 Lectia zilnica de Cabala, 17.09.10, Extrase -despre Iom Kipur

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed