Aduceti timpul mort la viata

Este posibil sa-ti controlezi dorinta printr-o acţiune. De aceea, avem nevoie să ne forţam pe noi insine în acţiune. Viteza dezvoltarii noastre depinde de asta. Oamenii se întreabă: „Ei bine, unde este lumea spirituală? Când va fi dezvăluita? Ce altceva pot face pentru a ajunge mai aproape de ea?”

Ei nu înţeleg că în fiecare zi pierdem fără ţintă o mulţime de ore. Se pare că ceea ce s-ar fi putut face pe parcursul unei zile se întinde pe întreaga lună şi chiar mai mult. Noua nu ne pasa de scurtarea tuturor posibilităţilor noastre, pentru ca fiecare clipă să devină axata pe atingerea scopului- cel puţin în cadrul acţiunilor materiale exterioare, daca nu este posibil să facem acest lucru în dorinţa şi intenţie, nu direct, ci indirect, prin alte acţiuni, pe care le fac pentru lume, diseminare, grup.

Foarte des şi pentru perioade lungi de timp, suntem într-o stare când nu avem nicio dorinţă, dar timpul continua sa treaca şi nu ştim ce să facem cu el. Pur şi simplu aşteptăm pana când se va schimba de la sine, dar nimic nu se va schimba de la sine.

Acest timp mort ne este dat tocmai pentru ca noi sa investim in el acţiune, şi prin intermediul acţiunii sa ne schimbam dorinţele, să ne trezim rapid şi sa începem să avansam spre scop. Până ajung să simt că grupul, lumea şi întreaga realitate este, în esenţă, eu insumi, şi depinde de mine, am nevoie sa folosesc toate acestea, pentru a ajunge la realizarea scopului.

Nu ar trebui să aştept până când trezirea va veni din exterior. Există o cantitate şi calitate a eforturilor, pe care o persoană trebuie să le exercite numai în acţiune, fără nicio intenţie şi dorinţă! Şi chiar dacă în generaţia noastră suntem rasfatati, slabi şi nu suntem pregătiti să suferim in modul în care generaţiile anterioare au suferit, care au fost mai aproape de starea cabaliştilor din antichitate: „Traieste cu pâine si sare şi bea apă ….” cu toate acestea, trebuie să înţelegem că fără sentimentul suferinţei pentru întreaga lume, nu vom putea deveni conectati la ea.

Aici, mintea şi sentimentul trebuie să se completeze reciproc, astfel încât sa nu trebuiasca sa sufar ca toţi oamenii din lume şi ca umanitatea intreaga. Prin intermediul minţii, pot creşte participarea mea în suferinţa lumii şi să le conectez intr-un mare vas-dorinta.

Şi, ca si consecinta, acţiunile mele pentru beneficiul lumii vor creşte şi în acest fel voi trece de la acţiune la dorinţa şi gândire, voi obtine vasul perfect, demn pentru corectare şi împlinire. Deci, aceasta va fi corecţia şi împlinirea pentru întreaga lume.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 29/12/11, Shamati

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed