Ai o parte a lumii care va veni

La recentul Mega-Congress am primit sclipiri de Bina. Am fost umpluti de senzatia de daruire, unificare comuna si societate. Acum nu mai avem nimic din acestea, dar nevoia pentru ele sau o dorinta goala a ramas. Ne face sa suferim si sarcina noastra este de a reface imediat conexiunea noastra cu ceilalti, de a atrage Lumina, de a actiona impreuna cu toti si a construi un intreg mecanism pentru realizarea acestei asamblari.

Toate aceastea sunt senzatia primei mele dorinte spirituale! Pentru prima data am primit un vas spiritual. Inainte am avut doar dorinta animala si universala, dar acum am primit golul Bina –  o senzatie a aproapelui care este construita complet din daruire. Am simtit ca acolo este altcineva langa mine in lume si nu doar un obiect pe care sa-l folosesc! Aceasta simtire mi-a venit de la Bina.

Dorinta de placere nu simte asta. Un leu care doreste sa aiba o caprioara la cina nu se refera la caprioara ca la un individ. El vede doar o suta de pounds de carne inaintea lui si ii trebuie aceasta masa pentru a supravietui. El vede tot ceea ce se misca in fata lui din acest punct de vedere dar nu are nicio relatie personala cu mediul lui inconjurator si nu doreste sa faca rau nimanui.

Totusi, Bina, care este situata in noi, este o parte a Celui Superior. Este calitatea Creatorului si ea descopera relatiile noastre interioare cu oamenii. In timpul unei Conventii cum este Mega-Congresul eu dobandesc aceasta atitudine fata de aproape; realizez importanta lui si primesc placere sau implinire prin el.

Cand Conventia se termina, nu ma simt bine. Asta nu este pentru ca dorinta mea creste pur si simplu, ci senzatia vine acum dintr-un camp diferit, din dimensiunea spirituala. Este o parte a lumii care va veni! De aceea, poate fi umpluta numai de acolo, cu ajutorul grupului, studiilor si altor actiuni comune reciproce.

Acesta este remediul numit procedand prin calea Luminii. Este atunci cand noi construim o dorinta in interiorul nostru pe cont propriu si avem grija de implinirea ei din timp. Atunci avansam ca un batran care merge garbovit si cauta ceva dinainte, ca si cum ar fi pierdut ceva.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 16.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed