Alegandu-ne Dorintele

Avem multe dorinte si trebuie sa alegem intre ele. Putem sa legam o parte din dorinte la altruism fata de vecin, in felul urmator: chiar daca inteleg ca toate dorintele mele sunt setate pentru implinirea personala, si nu am alte dorinte in afara de astea, sunt inca capabil de a le folosi de dragul conectarii cu alte suflete – pot lucra cu ele pe linia de mijloc, pe ecranul De Hirik.

Pe de-o parte, exista o dorinta de a primi placere, iar pe de alta parte, pot lucra cu ea de dragul altruismului. Leg linia dreapta cu linia stanga si folosesc legatura lor de dragul conectarii cu vecinul. Asta se numeste “ruga pentru multime”, o rugaciune ce se ridica si primeste ca raspuns o forta de Sus ce ma face capabil de a face conexiunea corecta. Se afla in puterea mea sa-mi doresc ca asta sa se intample; pot ridica o  ruga (MAN ) si sa primesc o forta numita “cheie” (Miftecha) care-mi permite sa descopar raiul – Lumea Superioara.

In afara de asta, exista alte dorinte sau parti de dorinta ce nu le pot lega la ceilalti. Le pot apropia pana la o limita, dar nu prea departe. Din acest motiv trebuie sa fiu sever cu aceste dorinte si sa le arunc afara. Nu lucrez cu ele acum, nici chiar mai tarziu cand as avea forta necesara, pentru ca voi vedea ca daca nu le folosesc pentru conectarea cu alte suflete voi avea mult de suferit si voi provoca suferinta. Totusi, pentru moment, nu imi dau seama de raul din ele; vad doar ca nu sunt in stare sa lucrez cu ele si prin urmare, pur si simplu, ma descotorosesc de ele.

Cat despre dorintele cu care pot lucra in vederea conexiunii cu vecinul, lucrez cu ele in parteneriat. Acest parteneriat se numeste “ecranul De Hirik”.

In acest fel o persoana lucreaza in interiorul sau, alegandu-si dorintele, fortele si calitatile, unindu-le in grupuri diferite cu scopul de a crea constant o atitudine speciala fata de vecin, plecand de la ele. Dar in vreme ce persoana are impresia ca este conectata cu vecinul sau, ea descopera mereu ca, in realitate, face parte din ea. In acest fel, incearca sa urce de la aceasta imagine inchipuita la Lumea Spirituala, unde va descoperi ca totul este conectat la singur corp al unui suflet comun.

Aceasta esta conditia de a descoperi Creatorul, Forta Superioara – trebuie sa devenim “un singur om cu o singura inima”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed